RB Leipzig: Willi Orban a magyar válogatottban? Az MLSZ reagált a sajtóhírre

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 10:27
null
Willi Orban az ősszel már a magyar válogatottságot ünnepelheti (Fotó: AFP)
A Bild értesülései szerint a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzig középhátvédje, az édesapja révén magyar felmenővel is rendelkező Willi Orban az ősszel már hazánk labdarúgó-válogatottjában szerepelhet.

 

A 25 éves, kétszeres német U21-es válogatott Orban hónapok óta vívódik azon, hogy a német, a magyar vagy anyai ágon a lengyel nemzeti csapatot válassza. A Bild úgy tudja, elképzelhető, hogy a lipcseiek csapatkapitánya a mieink mellette teszi le a voksát.

A német bulvárlap arról ír, az MLSZ és Georges Leekens szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában már számítana az RB Leipzig belső védőjére, aki szeptemberben vagy októberben mutatkozhat be a magyar válogatottban.

Orban 2017 októberében azt mondta, nem zárja ki egyik lehetőséget sem, de az első számú opciója Németország lenne. Hozzátette, tisztában van vele, hogy a magyar vagy a lengyel nemzeti csapatban hamarabb kapna lehetőséget, de nem az a típus, aki a könnyebb utat választja.

A Bild megjegyzi, Orban valószínűleg úgy érezte, hogy Jérome Boateng, Niklas Süle, Mats Hummels, Antonio Rüdiger, valamint a világbajnokságról lemaradó Shkodran Mustafi és Jonathan Tah mellett nincs reális esélye bekerülni a német keretbe.

A lap hozzáteszi, egyáltalán nem biztos, hogy Orban az RB Leipzignél kezdi meg a következő szezont, mivel a Montpellier-től 16 millió euróért megvásárolt Nordi Mukiele érkezése után a lipcsei vezetőség megfelelő ajánlat esetén elgondolkodna az elengedésén.

Orban a mögöttünk hagyott idényben a Bundesligában 26, míg minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen lépett pályára a Leipzigben, és négy gólt szerzett.

A Nemzeti Sport Online a hírrel kapcsolatban megkereste az MLSZ-t, a válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő reagált megkeresésünkre:

„A magyar válogatott szakmai stábja figyelemmel kíséri azokat a játékosokat, akik a szabályok szerint játszhatnak a magyar válogatottban. Minden olyan labdarúgó számára, aki elősegítheti a magyar válogatott minél jobb szereplését, és szeretne is játszani a nemzeti csapatban, az ajtó nyitva áll. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy egy-egy konkrét személyre – amíg a döntését nem hozza meg – nem lenne korrekt bármilyen sajtóban megjelenő nyilatkozattal nyomást gyakorolni” – fogalmazott a sajtófőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik