Querida selección española, creemos en vosotros

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 00:12
Spanyolország futballszurkolói, de főként a spanyol labdarúgó-válogatott tagjai vélhetően nem is sejtik, hogy milyen jelentős téttel bír hétfői, Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésük – legalábbis hazánk számára. A Nemzeti Sport Online Magyarország nevében üzen a spanyol nemzetnek és a spanyol embereken keresztül a már biztos Eb-résztvevő La Furia Rojának, hogy ne hagyja nyerni az ukránokat. Az üzenet eljuttatásában Olvasóink segítségére is számítunk. Osszák meg, küldjék el levelünket minél több ismerősüknek, hallassuk a hangunkat, buzdítsuk így is a spanyol válogatottat a számunkra sorsdöntő összecsapáson! A sorsunk nem a mi kezünkben van, de mi is tehetünk érte.

Querida selección española, querido pueblo español:Querida selección española, querido pueblo español:

44 años. Tanto tiempo ha pasado para que la selección húngara de fútbol vuelva a tener la oportunidad para participar en una Eurocopa. La clave para llegar a este éxito – tan ansiado por todo el pueblo, dentro y más allá de las fronteras del país – en parte está en las manos de la selección española.

Nuestro país ha enriquecido la historia del fútbol español gracias a László Kubala y a Ferenc Puskás, leyendas del FC Barcelona y del Real Madrid, respectivamente.

En cambio – remitiéndonos a la amistad hispano-húngara – no os pedimos más que un partido sin perder ante Ucrania el lunes por la noche. Así nos quedarían posibilidades para llegar a la Eurocopa de Francia sin tener que jugar la repesca.

Hungría tiene la posibilidad de volver a una Eurocopa 44 años después. España ganó su segunda Eurocopa en 2008, 44 años después de la primera. ¿Pura casualidad? No creemos, pero el lunes sí creeremos todos unidos en la selección española.

Para vosotros es un "simple" partido, para nosotros, ¡la alegría de un país entero!

¡Viva España! ¡Vamos Hungría!

Hajrá, Spanyolország – Hajrá, magyarok! (Fotó: Action Images)
Hajrá, Spanyolország – Hajrá, magyarok! (Fotó: Action Images)

Kedves spanyol válogatott, kedves spanyolok!

44 év. Ennyi idő elteltével szerepelhet újból a magyar labdarúgó-válogatott egy Európa-bajnokságon. Az egész nemzet által (határon innen, határon túl) négy és fél évtizede böjtölt siker most – részben – a spanyol nemzeti csapat kezében van!

Mi adtuk a spanyol futball gazdag történetének Kubala Lászlót és Puskás Ferencet, az FC Barcelona és a Real Madrid egy-egy legendáját.

Cserébe – valamint a spanyol-magyar barátság jegyében – nem kérnénk mást, csak egyetlen veretlenül megvívott mérkőzést hétfő este Ukrajna ellen. Így maradna esélyünk pótselejtező nélkül jegyet váltani Franciaországba.

Magyarország 44 év után juthat ki egy Eb-re, Spanyolország 2008-ban 44 évnyi szünet után nyerte meg második Eb-címét. Véletlen lenne? Nem hinnénk, de a spanyol válogatottban hétfő este egy emberként fogunk hinni!

Nektek „csak" egy mérkőzés, nekünk egy ország boldogsága!

Viva Espana, Vamos Magyarország!

(A hiteles fordításért köszönet a KultúrTapasnak.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik