PIETSCH TIBOR, SOMOGYI ZSOLT (LISSZABON) 2017.03.26 08:01 Frissítve: 2017.03.26 12:05

Portugál–magyar: Vinícius nem ilyen első meccsről álmodott

A Videoton FC hátvédje, a már magyar állampolgár Vinícius Paulo a Portugália elleni világbajnoki selejtezőn debütált labdarúgó-válogatottunkban. A 3–0-s vereséggel záruló találkozó után elmondta, nem ilyen első meccsről álmodott. Gulácsi Péter elismerte, hibázott a portugálok harmadik góljánál.

 

Vinícius elteszi emlékbe a portugál meccsen viselt mezét (Fotó: Szabó Miklós)

„Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy magamra ölthettem a címeres mezt, de a lefújást követően semmi mást nem éreztem, csak csalódottságot – árulta el a Nemzeti Sport érdeklődésére az újoncként mindjárt doppingvizsgálatra kisorsolt, ezért az öltözőt utolsóként elhagyó Vinícius Paulo. – Arról álmodtam, hogy bemutatkozom a magyar válogatottban, arról azonban nem, hogy háromgólos vereséget szenvedünk… Nem ilyennek képzeltem az első meccsemet, az biztos. Azzal persze tisztában voltam, hogy cseppet sem lesz könnyű a portugálok ellen játszani, de hogy ennyire nehéz lesz, nem gondoltam volna. Mindent megtettünk azért, hogy felvegyük velük a versenyt, ám a második gól után már nemigen volt esélyünk.”

Vinícius hozzátette, a vereség ellenére féltve őrzi majd Székesfehérváron az erre a mérkőzésre kapott mezét.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa önkritikusan értékelt a lefújás után.

„A portugálok harmadik góljánál hibáztam – mondta a magyar válogatott kapusa. – Cristiano Ronaldo szabadrúgásánál sajnos léptem egyet befelé, utólag nyilvánvaló, nem kellett volna. A portugálok odaállítottak két embert a sorfalunk mellé, naná, hogy a labda ott jött el, ahonnan ők elugrottak. Még így is elérhettem volna, ahogy vetődtem, nem is voltam messze a labdától, ám az az egy lépés hiányzott…”

A kapus úgy látta, az ellenfélnek nem volt sok gólszerzési lehetősége, ám ami adódott előtte, azt javarészt kihasználta. A 3–0-s végeredmény tökéletesen mutatja, miért őket emlegethetik nyár óta a kontinens legjobbjaiként.

„Az első húsz, huszonöt percben szerintem rendben volt a játékunk, működött, amit elterveztünk: az Európa-bajnok otthonában magabiztosan, kellő önbizalommal léptünk fel – mondta Nagy Ádám, az olasz Bologna középpályása. – A labdakihozatal, ahogy gyakoroltuk, nagyjából működött, más kérdés, hogy az egész mérkőzésen hiányzott a játékunkból a gólveszély. Nem volt bennünk átütőerő a támadó harmadban. Összességében persze szomorú az ember, látja, nekem sincs jókedvem, de azt gondolom, a csapaton belül muszáj a pozitívumokat is átbeszélni, mert a következő mérkőzésen is önbizalommal kell játszanunk. Hinnünk kell magunkban, és ezt az önbizalmat a végeredmény ellenére a szombat esti meccs is erősítette. Igaz, ne csapjuk be magunkat, a mérkőzés összképe alapján jobb volt az ellenfél, és sok hiba volt a játékunkban, amit ugyancsak át kell beszélni a sikeres folytatás érdekében, de találni elemeket, amelyekre támaszkodhatunk a jövőben.”

A találkozó góljai

 

 

 

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Portugália–Magyarország 3–0 (2–0)
Lisszabon,
Estádio da Luz, 57 816 néző. Vezette: Szimon Marciniak (lengyel)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, R. Guerreiro – Quaresma, A. Gomes (Pizzi, 86.), W. Carvalho, J. Mário (Moutinho, 83.) – A. Silva (B. Silva, 67.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
MAGYARORSZÁG:
Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics, a szünetben), Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera Z. (Pintér Á., 86.), Gyurcsó (Kalmár, 69.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: André Silva (32.), C. Ronaldo (36., 65.)

Svájc–Lettország 1–0 (Drmic 66.)
Andorra–Feröer 0–0
Kiállítva: Edmundsson (74., Feröer)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 5 5 10–  3   +7  15
2. Portugália 5 4 1 19–  3 +16  12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2   8–  6   +2    7
4. Feröer 5 1 2 2   2–  8   –6    5
5. Lettország 5 1 4   2–  9   –7    3
6. Andorra 5 1 4   1–13 –12    1

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.17 09:06:48

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

„A csapatokban a kagyet nyet oficér-től kezdve a nagytekintélyű ezredesig minden rang képviselve volt.”

2018.02.11 23:18:49

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Már megtanultuk megbecsülni, ha valami jó dolog történt velünk

2018.02.08 09:46:15

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

„Sok tehetség van, de a fiatalok túl korán külföldre igazolnak, és alig-alig jutnak szóhoz.”

2018.02.06 23:22:49

Magyar válogatott KISS ANTAL

ALAPVONAL. Csak akkor lehet újra jó foci, ha lesznek klub- és válogatott szinten is jelentős személyiségek, erős belső tartású, jól képzett játékosok, akikből remek csapat formálható.

2018.02.06 19:17:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A szűk körű összejövetelen a riporterlegenda a fia, János társaságában fogadta a megjelenteket.