Portugál–magyar: „Több okból is jó, hogy ilyen korán itt lehetünk”

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 08:36
null
Bernd Storck és segítője, Andreas Möller munkában (Fotó: mlsz.hu)
Kedden két edzést vezényelt a házigazdák elleni, szombati vb-selejtezőre Portugáliában készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck. A német szakember kedvező benyomásokról számolt be, és több okot is elmondott azzal kapcsolatban, hogy miért jó napokkal korábban Lisszabonban lenni és edzeni.

 

„Az első edzésnapról kedvezőek a benyomásaim – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. – Jó érzés négy hónap után újra együtt dolgozni a csapattal. Igaz, ennek a feladatnak van nehézsége is, hiszen a hónapokon át tartó szünet után nem könnyű újra egy hullámhosszra terelni a játékosokat, de azon vagyunk, hogy ezt is megoldjuk. A délelőtti edzésen mindenki részt vett, a gyakorláson a taktika mellett a labdabirtokláson volt a hangsúly, délután viszont néhányan pihenőt kaptak. Azok a futballisták maradtak a szállodában, akik az elmúlt időszakban kemény edzésmunkát végeztek, illetőleg vasárnap bajnoki meccset játszottak.”

A szakember egyértelműen felvállalta, hogy jó döntés volt már hétfő este Portugáliába utazni. Méghozzá több okból kifolyólag is jó, hogy napokkal korábban a vb-selejtező helyszínén lehetünk.

„Egyrészt van időm beszélgetni a labdarúgókkal, hiszen ne feledjük, némelyikükkel az idén még nem is találkoztam, és az elmúlt időszakban történt velük egy és más. Kíváncsi vagyok arra, hogyan alakul az életük a hétköznapokon, vallom, hogy minden beszélgetés előrevisz. S azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy velünk tartott egy-két olyan futballista is, aki korábban nem készült a csapattal, némi közösen eltöltött időre nekik is szükségük van ahhoz, hogy tökéletesen beilleszkedjenek. És az sem utolsó szempont, hogy megismerkedhetünk az itteni atmoszférával, úgymond kicsit beleszagolunk a levegőbe. A magam részéről azt sem bánom, ha a labdarúgók találkoznak, szót váltanak a portugál emberekkel is, legalább megismerhetik az ő gondolkodásmódjukat. Úgy vélem, tanulhatunk ezekből a napokból. A végén még az is előfordulhat, hogy szombaton már otthon érezzük magunkat.”

Bernd Storck tartja: nem baj az, hogy Portugáliában játszunk a portugálokkal.

„Ez is szép kihívás. Az Eb előtt bevált, hogy sokat készültünk együtt, és ha most nem is áll annyi idő rendelkezésünkre, mint akkor, fontos, hogy nemcsak iderepülünk, edzünk egyet, másnap lejátsszuk a meccset, és már megyünk haza, hanem nyugalomban is tölthetünk hat napot. Szóval, jó hogy itt vagyunk.”

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország (Tv: M4 Sport) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A MAGYAR VÁLOGATOTT PORTUGÁLIÁBA UTAZÓ, 23-AS KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius (Videoton FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Adorján Krisztián (Novara – Olaszország), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A PORTUGÁL VÁLOGATOTT BŐ KERETE
KAPUSOK: Rui Patrício (Sporting CP), Bruno Varela (Vitória Setúbal), José Marafona (Braga)
VÉDŐK: Cédric Soares (Southampton – Anglia), Joao Cancelo (Valencia – Spanyolország), Nélson Semedo (Benfica), Luís Neto (Zenit – Oroszország), Pepe (Real Madrid – Spanyolország), José Fonte (West Ham United – Anglia), Bruno Alves (Cagliari – Olaszország), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország), Eliseu (Benfica)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Sporting CP), Joao Mário (Internazionale – Olaszország), Renato Sanches (Bayern München – Németország), Joao Moutinho (Monaco – Franciaország), André Gomes (Barcelona – Spanyolország), Pizzi (Benfica)
TÁMADÓK: Bernardo Silva (Monaco – Franciaország), Gelson Martins (Sporting CP), Cristiano Ronaldo (Real Madrid – Spanyolország), Ricardo Quaresma (Besiktas – Törökország), André Silva (Porto), Éder (Lille – Franciaország)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik