Portugál–magyar: Nem szeretnék kifogásokat keresni, de… – Storck

Vágólapra másolva!
2017.03.24. 19:40
null
Bernd Storck szeretné, ha a mieink jó meccset játszanának (Fotó: Török Attila, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton az Európa-bajnok portugálok vendégeként lép pályára Lisszabonban világbajnoki selejtezőn. Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón leszögezte, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de szeretnénk nyerni. A játékosok közül Dzsudzsák Balázs csapatkapitány és Gera Zoltán állt a sajtó rendelkezésére.

Bernd Storck szövetségi kapitány először is megköszönte a portugál szövetségnek, hogy otthonossá tették a felkészülést, jó feltételeket biztosítottak hétfő óta. A szakember külön köszönetet mondott a rendőrségnek is, hogy vigyáznak a csapatra.

GERA: FIATAL VAGYOK MÉG, ENYÉM A JÖVŐ

„Sok minden meghatároz egy meccset, előre nem lehet látni, hogy pontosan mi történik majd. A terv megvan. Persze, lehet, hogy valamikor letámadunk, de van egy ellenfél is a pályán, meglátjuk, hogy a tervből mennyit tudunk majd megvalósítani” – kezdte Gera Zoltán, akit arról is kérdeztek, mi a véleménye arról, hogy a válogatott korelnökeként ilyen rangos meccsen szerepelhet.

„Fiatal vagyok még, enyém a jövő, nagyon jól érzem magam a bőrömben. Feldob, hogy ennyi idősen ilyen meccsen még itt lehetek, örülök minden mérkőzésnek, amit nemzetközi szinten tudok játszani. Igen, voltak komoly sérüléseim, de már nem is emlékszem rájuk” – folytatta a Ferencváros középpályása.

Gera Zoltán a fiatalon elhunyt Fehér Miklósról is megemlékezett.

„Nagyon nehéz róla beszélni. Régen történt a tragédia, de még mindig élénken bennünk él. Keveset játszottam vele együtt a válogatottban. Jó látni, hogy mennyire tisztelték Mikit itt Portugáliában és Magyarországon is.”

Dzsudzsák Balázs a keretben lévő új játékosokról elmondta, nem jelenthet problémát, hogy többen is most kerültek be a keretbe, mindenki megtesz mindent a csapat sikeréért.

„Ez a csapat már helyén tudja kezelni a nyomást, ami hozzátartozik a futballhoz. A körítés kifogástalan, a világ legjobbjai ellen játszhatunk, egy fantasztikus stadionban, miért ne lehetnénk sikeresek?!” – tette fel a költői kérdést a magyar válogatott csapatkapitánya.

„Négy hónap szünet után remélhetőleg nagyszerű meccset játszhatunk, ráadásul az Európa-bajnok ellen. Szeretnénk támadni, győzni és szeretném, ha magabiztosan, ennek szellemében lépnének pályára a játékosaim” – tekintett előre a meccsre a kapitány.

„Mindig az edzőn van a nagyobb nyomás. A portugál válogatott ellen pályára lépni óriási kihívás. A mi játékosainknak nincs olyan nemzetközi rutinja, mint a portugáloknak. Ezt nem szabad elfelejtenünk. De mindenki szeretne élni a lehetőséggel, és szeretnénk egy jó meccset játszani. Fontos, hogy a játékosok élvezzék, hogy egy ilyen csapat ellen, egy ilyen stadionban játszhatnak.”

A német szakember felidézte a portugálok elleni Európa-bajnoki mérkőzést, amelyen 3–3-as döntetlen született.

„Természetesen végigvettük annak a meccsnek a pozitívumait és negatívumait is. Ugyanakkor ez egy teljesen más meccs lesz, már csak azért is, mert idegenben lépünk pályára. Rajtunk nincs nyomás, nincs vesztenivalónk. Portugália az Európa-bajnok, a hazaiaknak nagyobb a vesztenivalójuk, mi azért jöttünk, hogy játsszunk egy jó meccset. Amikor megkaptuk a sorsolást, ezt a csoportot, már tudtuk, hogy nem mi vagyunk a csoport favoritjai. Szeretnénk fejleszteni a játékunkat, hogy tanuljunk ebből a meccsből. Szeretnénk legalább egy pontot elérni, még inkább győzni, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek” – mondta Storck, aki Kalmár Zsoltra is kitért.

„Fiatal, tehetséges játékos, de nem emelnék ki senkit külön, mert több tehetség is van a keretben, akiket azért hoztunk el, hogy átérezzék, milyen egy mérkőzésre készülni vagy szerepet is kapni rajta.”

Bernd Storck végezetül arról is szót ejtett, hogy milyen állapotban van a csapat az Eb-hez képest.

„Ez teljesen más helyzet. Próbáljuk a játékosokat a lehető legjobban felkészíteni, de erre most nem volt annyi idő, mint az Eb előtt. Ezért kaptak házi feladatokat a játékosok, amiket el is végeztek, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek. Nem szeretnék kifogásokat keresni, de tény, a portugálok olyan csapatokban játszanak hétről-hétre, melyek nemzetközi porondon is szerepelnek. Rólunk ez nem elmondható, de próbáljuk a legtöbbet kihozni a meccsből.”

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ FELVEZETÉSÉT ITT KÖVETHETI NYOMON!

A MAGYAR VÁLOGATOTT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁNAK ELSŐ PERCEI


A sajtótájékoztató után a játékosok megkoszorúzták Fehér Miklós és Guttmann Béla szobrát.

A MIEINK PÉNTEKEN MÁR AZ ESTÁDIO DA LUZBAN EDZETTEK

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A MAGYAR VÁLOGATOTT PORTUGÁLIA ELLENI KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Megyeri Balázs(Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás(Le Havre – Franciaország), Hangya Szilveszter(Vasas),Kádár Tamás(Dinamo Kijev – Ukrajna),Korhut Mihály(Hapoel Beer-Seva – Izrael),Lang Ádám(Dijon – Franciaország),Pintér Ádám(Greuther Fürth – Németország),Vinícius(Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán(Ferencváros),Holman Dávid(DVSC),Kalmár Zsolt(Bröndby – Dánia),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Nagy Ádám(Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK:Adorján Krisztián(Novara – Olaszország),Dzsudzsák Balázs(al-Vahda – Arab Emírségek),Gyurcsó Ádám(Pogon Szczecin – Lengyelország),Eppel Márton(Budapest Honvéd),Priskin Tamás(Slovan Bratislava – Szlovákia),Sallai Roland(Palermo – Olaszország),Szalai Ádám(Hoffenheim – Németország)

A PORTUGÁL KERET
Kapusok:Rui Patrício (Sporting CP), Bruno Varela (Vitória Setúbal), José Marafona (Braga)
Védők:Cédric Soares (Southampton – Anglia), Joao Cancelo (Valencia – Spanyolország), Nélson Semedo (Benfica), Luís Neto (Zenit – Oroszország), Pepe (Real Madrid – Spanyolország), José Fonte (West Ham United – Anglia), Bruno Alves (Cagliari – Olaszország), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország), Eliseu (Benfica)
Középpályások:Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Sporting CP), Joao Mário (Internazionale – Olaszország), Renato Sanches (Bayern München – Németország), Joao Moutinho (Monaco – Franciaország), André Gomes (Barcelona – Spanyolország), Pizzi (Benfica)
Támadók:Bernardo Silva (Monaco – Franciaország), Gelson Martins (Sporting CP), Cristiano Ronaldo (Real Madrid – Spanyolország), Ricardo Quaresma (Besiktas – Törökország), André Silva (Porto), Éder (Lille – Franciaország)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc449–3+612
2. Portugália43116–3+139
3. MAGYARORSZÁG42118–3+57
4. Feröer41122–8–64
5. Lettország4132–8–63
6. Andorra441–13–120

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik