Pintér olyat mutatott, amin Dzsudzsák is megdöbbent

Vágólapra másolva!
2014.06.04. 14:12
null
Dzsudzsák Balázs góllal zárta a legutóbbi válogatott meccset (Fotó: Szabó Miklós)
Ha augusztusra nem sikerül meccset lekötni, akkor utolsó két felkészülési találkozóját vívja a magyar labdarúgó-válogatott a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezős nyitány előtt. Először Albánia (Puskás-stadion, 20.30 óra, Tv: Duna, élőben az NSO-n), majd szombaton Kazahsztán lesz az ellenfél. Dzsudzsák Balázs szerint most kell mindent begyakorolni a tétmeccsek előtt.

„Nem bánnám, ha két sztárcsapattal mérkőznénk, sőt... – mondta Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya a szerdai és a szombati két felkészülési találkozó előtt. – Nagycsapatok ellen mindig élmény futballozni, de nehogy azt gondolja bárki is, hogy az albánok és a kazahok ellen kényelmes kilencven perc vár ránk. Bármennyire is ismeretlen számomra ez a két együttes, biztos vagyok benne, hogy mindkettő kellemetlen ellenfél lesz.”

A Dinamo Moszkva szélsője szerint fontos, hogy visszaadják azt, amit egész héten gyakoroltak. A dánok ellen voltak helyezkedési gondok, jó lenne tökéletesíteni ezeket a megoldásokat, erre most itt a remek alkalom, hiszen most kell gyakorolni, nem pedig szeptemberben. Dzsudzsák külön is videózott Pintér Attila szövetségi kapitánnyal:

„Vasárnap hamarabb értem oda az edzőtáborba, így volt alkalmunk átadni magunkat a szakmának. Maradjunk abban, hogy nem volt rövid foglalkozás, de annál hasznosabb! A kapitány olyan dolgokat mutatott vissza a felvételeken, melyeken magam is megdöbbentem. Többek között, hogy miért nem voltam annyit játékban a dánok elleni meccsen, amint elvárta tőlem, kiderült, a labda nélküli mozgásoknál rengeteget futottam feleslegesen. A meccs után éreztem is, hogy elkészültem az erőmmel, sokszor feleslegesen kószáltam a balhátvéd posztján. Beláttam, sokkal hatékonyabb lehetek, ha követem Pintér Attila utasításait.”

KÁDÁR TAMÁS KIHAGYJA A MÉRKŐZÉST

Az MLSZ hivatalos Twitter-csatornáján osztotta meg a hírt, mely szerint Kádár Tamás nem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott szerdai, Albánia elleni felkészülési mérkőzésén.

A DVTK védője – akit klubja a nemzetközi piacon szeretne értékesíteni – vírusos fertőzés miatt hagyja ki a 20.30 órakor kezdődő találkozót.

Az albán válogatott szerda este egy erőltetett menet középső állomásán lép pályára a Puskás-stadionban, Giovanni Di Biasi szövetségi kapitány együttese kilenc napon belül három mérkőzést játszik: a balkáni állam legjobbjai szombaton a románoktól szenvedtek el 1–0-s vereséget, és a szerdai budapesti találkozót követően június 9-én Serravalléban, Andorra ellen lépnek pályára. Az 58 esztendős szövetségi kapitány fontos állomásnak tartja a magyarok elleni összecsapást, még véletlenül sem veszi félvállról a kilencven percet.

A mostani albán keret leghíresebb játékosa Lorik Cana, aki a koszovói Pristinában született, és nőtt fel, majd a család – élén a futballista édesapjával – Svájcba emigrált. A fiú az ottani albánok csapatában kezdett el játszani, és mivel Arsene Wenger – vízumproblémák miatt – nem tudta átigazolni az Arsenalhoz, Cana a PSG-nél kötött ki. Immár hét nyelven beszél, francia, svájci és albán állampolgár, a Lazio játékosa.

Legutóbb emlékezetes találkozót játszottunk az albánokkal. A 2009. márciusában, Tiranában rendezett mérkőzésen Torghelle Sándor góljával nyertünk 1–0-ra, az akkor még a holland Erwin Koeman által vezetett nemzeti csapat azzal a győzelemmel a selejtező csoport második helyén állt. A találkozón pályára lépett az azóta már visszavonult Dárdai Pál, Babos Gábor és Huszti Szabolcs is, a mostani keretből egyedül Rudolf Gergely szerepelt a csapatban.

A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN HOSSZABB INTERJÚT OLVASHATNAK DZSUDZSÁK BALÁZZSAL!

PINTÉR ATTILA ÉS A JÁTÉKOSOK VÁRAKOZÁSAI


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik