nemzetisport.hu 2019.06.12 23:02 Frissítve: 2019.06.13 01:55

Pátkai Máté, a nyerőember; Cosimo Inguscio, a beugró

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Másodszor is főszereplő lett a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező meccsén Pátkai Máté. A horvátoknak lőtt, győzelmet érő gólja után kedden Wales ellen is három pontot kamatozó lövéssel rukkolt ki. A 21-szeres válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, nem mindig tudatos döntés, hogy egy játékos helyzetbe kerül, de a gólja előtt éppenséggel ráérzett, hogy érdemes sprintelnie, és aztán egyszer csak eléje pattant a labda. Pátkai arról is beszélt, milyen érzésekkel várja a selejtező őszi folytatását.

Megbízott edzőként másodszor is győzelemre vezette a magyar labdarúgó-válogatottat Cosimo Inguscio. Az olasz szakember azt követően lépett elő dirigenssé, hogy Marco Rossi az eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a Wales elleni összecsapást. Inguscio lapunknak arról is beszélt, hogy amikor a „főnök” hiányzik a kispadról, akkor az ott helyet foglalóknak miképp alakul át a dolga. Ez alkalommal előre elosztották egymás között a teendőket, igyekeztek minden lehetséges forgatókönyvre felkészülni.

Negyed századdal azt követően, hogy édesapja, Vogel Zsolt az Újpest játékosaként tagja volt a BEK-győztes csapatnak, Vogel Soma is ünnepelhetett: az FTC megnyerte a vízilabda Bajnokok Ligája döntőjét. A hannoveri diadalban főszerepet játszott a a mindössze 21 éves kapus, aki parádézott a final 8 során: a három korábbi BL-győztes rivális ellen egészen elképesztő, 60 százalékos védési mutatót produkált. Hogy mi volt a titka az ötméteresek során, arról is beszélt a ferencvárosi pólós.

Amerika-mellékletünkben mi is elbúcsúztatjuk az NBA-s karrierjét lezáró Tony Parkert. A francia irányító karrierje Charlotte-ban fejeződött be, de a legnagyobb sikereit San Antonióban, a Spurs legendás együttesével érte el. Visszavonulását hallva két korábbi csapattársa, Tim Duncan és Manu Ginóbili azt nyilatkozta, most legalább lesz rá lehetőségük, hogy minél többször elnáspángolják a 37 esztendős kosarast – a teniszpályán. Hogy milyen nehezen indult Parker amerikai karrierje, s miként robbant be az NBA elitjébe, az is kiderül cikkünkből.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.

2019.06.14 07:49:08

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A hatszoros válogatott védő megosztotta lapunkkal, mi volt a Wales elleni győzelem titka.

2019.06.13 22:17:18

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.12 22:36:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.12 21:51:43

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Aki szót emelt a foci ügye mellett, azt kinevették.