nemzetisport.hu 2019.06.12 23:02 Frissítve: 2019.06.13 01:55

Pátkai Máté, a nyerőember; Cosimo Inguscio, a beugró

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Másodszor is főszereplő lett a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező meccsén Pátkai Máté. A horvátoknak lőtt, győzelmet érő gólja után kedden Wales ellen is három pontot kamatozó lövéssel rukkolt ki. A 21-szeres válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, nem mindig tudatos döntés, hogy egy játékos helyzetbe kerül, de a gólja előtt éppenséggel ráérzett, hogy érdemes sprintelnie, és aztán egyszer csak eléje pattant a labda. Pátkai arról is beszélt, milyen érzésekkel várja a selejtező őszi folytatását.

Megbízott edzőként másodszor is győzelemre vezette a magyar labdarúgó-válogatottat Cosimo Inguscio. Az olasz szakember azt követően lépett elő dirigenssé, hogy Marco Rossi az eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a Wales elleni összecsapást. Inguscio lapunknak arról is beszélt, hogy amikor a „főnök” hiányzik a kispadról, akkor az ott helyet foglalóknak miképp alakul át a dolga. Ez alkalommal előre elosztották egymás között a teendőket, igyekeztek minden lehetséges forgatókönyvre felkészülni.

Negyed századdal azt követően, hogy édesapja, Vogel Zsolt az Újpest játékosaként tagja volt a BEK-győztes csapatnak, Vogel Soma is ünnepelhetett: az FTC megnyerte a vízilabda Bajnokok Ligája döntőjét. A hannoveri diadalban főszerepet játszott a a mindössze 21 éves kapus, aki parádézott a final 8 során: a három korábbi BL-győztes rivális ellen egészen elképesztő, 60 százalékos védési mutatót produkált. Hogy mi volt a titka az ötméteresek során, arról is beszélt a ferencvárosi pólós.

Amerika-mellékletünkben mi is elbúcsúztatjuk az NBA-s karrierjét lezáró Tony Parkert. A francia irányító karrierje Charlotte-ban fejeződött be, de a legnagyobb sikereit San Antonióban, a Spurs legendás együttesével érte el. Visszavonulását hallva két korábbi csapattársa, Tim Duncan és Manu Ginóbili azt nyilatkozta, most legalább lesz rá lehetőségük, hogy minél többször elnáspángolják a 37 esztendős kosarast – a teniszpályán. Hogy milyen nehezen indult Parker amerikai karrierje, s miként robbant be az NBA elitjébe, az is kiderül cikkünkből.

2020.04.07 23:15:46

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Pecsovszky József futballistamúltú jó apám emlékei szerint majdnem olyan jó volt, mint Puskás Öcsi. Persze csak majdnem...

2020.04.07 22:00:15

Magyar válogatott Sz. M.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.03.30 15:30:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Mi lett volna, ha kikapunk?! Történelmi visszatekintés a nyolcvan évvel ezelőtti mérkőzésre.

2020.03.30 18:04:18

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az olasz tréner eddig tíz újoncot avatott, megnéztük, kik lehetnek a következők – előnyben a légiósok.