nemzetisport.hu 2019.06.12 23:02 Frissítve: 2019.06.13 01:55

Pátkai Máté, a nyerőember; Cosimo Inguscio, a beugró

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Másodszor is főszereplő lett a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező meccsén Pátkai Máté. A horvátoknak lőtt, győzelmet érő gólja után kedden Wales ellen is három pontot kamatozó lövéssel rukkolt ki. A 21-szeres válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, nem mindig tudatos döntés, hogy egy játékos helyzetbe kerül, de a gólja előtt éppenséggel ráérzett, hogy érdemes sprintelnie, és aztán egyszer csak eléje pattant a labda. Pátkai arról is beszélt, milyen érzésekkel várja a selejtező őszi folytatását.

Megbízott edzőként másodszor is győzelemre vezette a magyar labdarúgó-válogatottat Cosimo Inguscio. Az olasz szakember azt követően lépett elő dirigenssé, hogy Marco Rossi az eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a Wales elleni összecsapást. Inguscio lapunknak arról is beszélt, hogy amikor a „főnök” hiányzik a kispadról, akkor az ott helyet foglalóknak miképp alakul át a dolga. Ez alkalommal előre elosztották egymás között a teendőket, igyekeztek minden lehetséges forgatókönyvre felkészülni.

Negyed századdal azt követően, hogy édesapja, Vogel Zsolt az Újpest játékosaként tagja volt a BEK-győztes csapatnak, Vogel Soma is ünnepelhetett: az FTC megnyerte a vízilabda Bajnokok Ligája döntőjét. A hannoveri diadalban főszerepet játszott a a mindössze 21 éves kapus, aki parádézott a final 8 során: a három korábbi BL-győztes rivális ellen egészen elképesztő, 60 százalékos védési mutatót produkált. Hogy mi volt a titka az ötméteresek során, arról is beszélt a ferencvárosi pólós.

Amerika-mellékletünkben mi is elbúcsúztatjuk az NBA-s karrierjét lezáró Tony Parkert. A francia irányító karrierje Charlotte-ban fejeződött be, de a legnagyobb sikereit San Antonióban, a Spurs legendás együttesével érte el. Visszavonulását hallva két korábbi csapattársa, Tim Duncan és Manu Ginóbili azt nyilatkozta, most legalább lesz rá lehetőségük, hogy minél többször elnáspángolják a 37 esztendős kosarast – a teniszpályán. Hogy milyen nehezen indult Parker amerikai karrierje, s miként robbant be az NBA elitjébe, az is kiderül cikkünkből.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.

2020.02.06 07:20:54

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

Az UEFA Eb-rendezésért is felelős igazgatója szerint idővel BL-döntőnek adhat otthont a magyar főváros.