Olasz-magyar: egyéniségek kontra csapategység

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 10:44
null
Koman Vladimir főszereplő lehet az olaszok elleni meccsen (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
Nehéz feladat vár a fiatalokra: az U21-es válogatott szerdán 18 órakor Rietiben Olaszország vendégeként lép pályára. Annak ellenére, hogy Egervári Sándor együttese novemberben legyőzte ellenfelét (Győrben Németh Krisztián és Koman Vladimir góljával 2–0 volt a vége), a papírforma alapján a hazaiak korosztályos csapata tűnik esélyesebbnek.

A magyarok számára nem jó hír: az AEK légiósa, a tavaly ősszel éppen az olaszok elleni Eb-selejtezőn megsérült Németh Krisztián kihagyja a találkozót. A csatár csak most épült fel, nemrég kezdett el a görög csapattal együtt tréningezni, így a hosszú kihagyás miatt ezúttal nem került be a keretbe.

„Rendben megérkeztünk Olaszországba, és a mérkőzés időpontjában edzettünk – mondta Egervári Sándor szövetségi edző. – Nagy a várakozás bennem. Az olaszok az egyéniségeikre építenek, mi a csapategységre alapozunk, és Győrben, illetve az U20-as világbajnokságon Egyiptomban ezzel megleptük őket. Teljes a keret, és akik csak itt, Olaszországban csatlakoztak hozzánk, szerencsére egészségesek. Úgy készülünk, hogy tisztában vagyunk a feladattal: gólt kell rúgnunk, hogy elérjük a céljainkat. Jó lenne, ha a táblázaton magunk mögött tartanánk ellenfelünket."

Noha a szövetségi edző egyelőre nem kívánt a tervezett kezdőcsapatról beszélni, úgy tudjuk, Egervári Sándor az egyiptomi U20-as világbajnokságon alkalmazott hadrendnél marad ezúttal is.

A klasszikus 4–4–2-es szisztémáról van szó, a védelem jó eséllyel ugyanaz maradhat, ahogyan Győrben állt fel a hátsó alakzat. Egervári Sándor várhatóan a Lencse László, Simon András támadókettőssel küldi pályára a csapatát, a két éket a szélekről a Bariban légióskodó Gosztonyi András és Koman Vladimir segíti, középen Varga József és Elek Ákos szerepel.

A magyar U21-es válogatott várható kezdőcsapata: Gulácsi – Lázár P., Debreceni, Korcsmár, Kádár T. – Gosztonyi, Varga J., Elek Á., Koman – Simon A., Lencse.

Az olasz–magyar mérkőzésről 18 órai kezdettel élő, szöveges közvetítést olvashatnak honlapunkon.

A csoport másik meccsén tegnap Bosznia-Hercegovina1–0-ra győzött Luxemburgban.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ 
A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales  6 4 1 1 14–  5    +9 13
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1   7–  4    +3   9
3. Olaszország  5 2 1 2   8–  5    +3   7
4. Bosznia-Hercegovina 5 2 1 2  4–  5
–1   7
5.
Luxemburg
 71
1
5
 2–16
–14
  4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik