nemzetisport.hu 2015.12.21 00:53 Frissítve: 2015.12.21 09:20

NS: Nemzeti Storck; Bogdán rémálma – hétfő

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, és Borbola Bencének őszintén beszélt a mögötte álló hosszú hónapokról, Csányi Sándor telefonjáról, Kleinheislerről, a régi stábtagokról, Cristiano Ronaldóról és arról, hogy aki mer, az nyer… Egy kis ajánló:

– Tegye a szívére a kezét! Gondolta volna, amikor kinevezték sportigazgatónak, hogy a következő nyáron Európa-bajnokságon irányíthatja a válogatottat?
– Eszembe nem jutott. Még a legmerészebb álmaiban sem. Dárdai Pálnál jó kezekben volt az együttes, én pedig azért érkeztem, hogy feltérképezzem a magyar fiatalokat, hogy hosszú távú stratégiát dolgozzak ki, és belevessem magam a munkába. Utólag visszagondolva nehezen indult a munka, a nulláról kellett kezdenem, külföldiként érkeztem ebbe a pozícióba, akadtak gondok a beilleszkedéssel, eleve szembe kellett mennem a hagyományokkal, néhány kollégától rögtön az elején meg kellett válnom. De mindenki láthatja, nem azért jöttem, hogy a lábamat lógassam.

– Mi volt a legnehezebb és egyben legjobb döntése szövetségi kapitányként?
Ez nehéz kérdés. Több is akadt... Kezdve azzal, hogy a kinevezésem után nem mehettem azonnal a saját fejem után. Belül éreztem, jó lenne támadni a románok elleni bemutatkozó meccsemen, megmutatni a magyar szurkolóknak, milyen a filozófiám, a felfogásom erről a játékról, de a csapat egyszerűen nem erre volt berendezkedve. A korábbi meccseken a védekezés volt az erőssége, egyik pillanatról a másikra nem változtathattam meg. Az első összetartásunk alkalmával három-négy napunk volt együtt készülni, uralkodnom kellett magamon, nehogy túlpörögjek. Aztán nehéz, de jó húzás volt Király Gábort a pótselejtezőre a kapuban hagyni, és Guzmics Richárd is meghálálta a bizalmat, miután Juhász Roland sérülése után pályára küldtem a románok ellen. Mindenki ismeri a hátvéd és a románok közös történetét... Megadtam neki a lehetőséget, és ő élt vele.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK!

Tisza Tibor nem elégedetlen az őszével, bár a Debrecen játékosa elmondta Babják Bencének, hogy szerinte sem túl hatékony a Loki támadójátéka.

Rothermel Ádámmal Sinkovics Gábor beszélgetett, és az Újpesti Dózsa egykori nagyszerű kapusa azt is elárulta, hogy mit énekelt a buszban a csapat, amikor Belgrádban az Eb-elődöntőért megverte a románokat…

• Végre kezdett, de potya góllal kezdett Bogdán Ádám a Premier League-ben a Liverpoolban, és Galambos Dánielnek sem tudott sokkal többet mondani, mint hogy ami történt, az érthetetlen…

• A vajkezű Kendrick Perry még jól megszórta a Szolnokot, de műtétje miatt távozik a körmendi kosarasoktól. Fazekas Zoltánnak elmesélte, tervezi-e a visszatérést.

• Bálint Mátyás visszapillantott a magyar női kézilabda 2015-ös évére, és mindennél beszédesebb, hogy nem írt az Év felfedezettjéről – mert olyan nem volt.

2019.07.22 08:54:42

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Thékes István kollégánk személyes történeteinek segítségével emlékezünk.

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.