Női válogatott: Ukrajna is legyőzte a magyarokat a vb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 17:00
Hazai közönség előtt ismét kikapott a magyar női labdarúgó-válogatott, amely ezúttal Ukrajnától szenvedett 1–0-s vereséget. A vendégek a 94. percben fejelték a győztes találatot.

A mérkőzés első félidejében az ukránok jobban játszottak, az agresszív harcmodor ellen nem találta meg az ellenszert Markó Edina csapata. A második félidőben jóval kiegyenlítettebbé vált a találkozó, gólt azonban Ukrajna szerzett: a 94. percben egy bal oldali beadás után Apanascsenko 5 méterről, előrevetődve fejelte a labdát a jobb alsó sarokba (0–1).

„Az első játékrészben jobbak voltak az ukránok, de a szünetben rendeztük a sorokat, utána sokat tettünk a gólszerzés érdekében. A lányok végig mindent megtettek a győzelemért, egész héten fantasztikusan dolgoztak, de ilyen a futball, az ukránok egy 94. percben vezetett akció végén megszerezték a három pontot érő találatot. Dolgoznunk kell tovább, ki kell elemeznünk a hibáinkat, és kijavítani azokat a következő mérkőzésekre” – idézte az mlsz.hu Markó Edina szövetségi kapitányt.

A magyar csapat négy meccs után is nyeretlen, Dániától 6–1-re kapott ki otthon, Svédországtól 5–0-ra idegenben, míg a horvátokkal 2–2-es döntetlent játszott.

A magyar együttes áprilisban, Svédország ellen játssza a következő mérkőzését a kvalifikációs sorozatban. A 2019-es franciaországi tornára az európai selejtezőből a hét csoport győztese jut ki automatikusan, míg a négy legjobb második pótselejtezőt játszik a további kiadó egy helyért.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 750
néző. V: Paula Brady (Michelle O'Neill, Olivia Sneyd) – írek
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Tóth A., Tálosi, Szeitl, Szabó V. – Zágor (Magyarics, 59.), Csiszár (Rácz Zs., 45.), Fenyvesi – Jakabfi, Vágó, Kaján (Németh L., 77.). Szövetségi edző: Markó Edina
UKRAJNA:
Szamszon (Zvarics, 85.) – Filenko, Kravec, Vasziljuk, Baszanszka – Apanaszcsenko, Andruscsak, Himics – Bojcsenko (Panculaja, 67.), Kalinina (Kozirenko, 74.), Ovdijcsuk. Szövetségi edző: Volodimir Reva
Gólszerző:
Apanaszcsenko (94.)

Az állás: 1. Svédország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Dánia 6/3, 3. Ukrajna 4/2, 4. Horvátország 2/4, 5. MAGYARORSZÁG 1/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik