Női válogatott: ötöst kapott a csapat Svédországban

Vágólapra másolva!
2017.10.24. 20:44
null
Svédország az első félidőt megnyomta, aztán tartotta az eredményt (Fotó: MTI)
A magyar női válogatott 5–0-s vereséget szenvedett Svédországtól Borasban, ezzel továbbra is a világbajnoki selejtező 4. csoportjának 5. helyén áll.

Az UEFA honlapja szerint a házigazdáknak kilenc kaput eltaláló lövésük volt, a mieinknek egy sem.

A magyar válogatott legközelebb november 24-én lép pályára, amikor Ukrajnát fogadja Balmazújvárosban. A csoportban még a dánok és a horvátok szerepelnek, a dánokat azonban kizárhatja a nemzetközi szövetség (FIFA), mivel lemondták a múlt pénteki, svédek elleni idegenbeli vb-selejtezőt. A dán szövetség és a játékosok anyagi természetű vitája már fél éve tart, de még mindig nem tudtak megállapodni egymással az Európa-bajnoki ezüstérmes női válogatott futballistáinak fizetéséről.

A dánok szeptemberben a Hollandia elleni barátságos mérkőzésre sem álltak ki, ám ezt követően felfüggesztették a sztrájkjukat, és Gyirmóton 6–1-re legyőzték a magyarokat vb-selejtezőn.

A 2019-es franciaországi tornára az európai selejtezőből a hét csoport győztese jut ki automatikusan, míg a négy legjobb második pótselejtezőt játszik a további kiadó egy helyért.

„A svédek kíméletlenül kihasználták azokat a hibáinkat, amik már az előző meccseinken is előjöttek: fizikai fölényüket kihasználva három gólt szereztek szögletből vagy szabadrúgásból az első félidőben. A második félidőben mutatott játékunk már sokkal biztatóbb volt, feljavult a védekezésünk, támadásban is voltak momentumaink. A második játékrészben mutatott teljesítménnyel már elégedett vagyok, ebben a periódusban kihoztuk a maximumot magunkból a világ egyik legjobb csapata ellen. El kell ismerni, hogy reális az eredmény, jelenleg ekkora a különbség a két csapat között. A mérkőzés hangulata és körítése nagyszerű volt, remélem, eljön az idő, amikor otthon is hasonló körülmények között játszhat a magyar női válogatott” – értékelt az mlsz.hu oldalon Markó Edina szövetségi kapitány.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svédország–Magyarország 5–0
(4–0)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Papp D. (Magyarics, 46.), Szeitl, Tálosi, Tóth A. – Mosdóczi (Csányi, 67.), Vágó, Csiszár, Fenyvesi, Szabó V. – Kocsán (Rácz, 59.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerző: Hurtig (14.), Fischer (20.), Asllani (41., 50.), Seger (43.)

A csoport másik meccsén: Horvátország–Dánia 0–4

A 4. csoport állása: 1. Dánia 6 pont (10–1, 2 mérk.), 2. Svédország 6 (7–0, 2), 3. Horvátország 2 (3–9, 4), 4. Ukrajna 1 (1–1, 1), 5. MAGYARORSZÁG 1 (3–13, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik