Női válogatott: döntetlennel kezdett az új kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 18:14
null
Vágó Fanni a 86. percben egyenlített a horvátok ellen (Fotó: MLSZ/Facebook)
Döntetlennel debütált a magyar női labdarúgó-válogatott élén Markó Edina szövetségi kapitány. A mieink 2–2-es döntetlent játszottak a házigazda horvátokkal az Umagban zajló négycsapatos felkészülési torna első fordulójában. Nemzeti csapatunk góljait Sipos Lilla és Vágó Fanni szerezte.

 

A válogatott februárban kinevezett új szakvezetője húszfős kerettel utazott el a horvátországi négy csapatos nemzetközi tornára, ahol az első ellenfél péntek délután a házigazdák együttese volt. A meccs első félideje a magyar válogatotté volt, de a göröngyös, rossz talajú pályán nem volt egyszerű feladat pontosan építeni a támadásainkat, rendre hibák csúsztak az akciók befejezéseibe. A 35. percben mégis sikerült megszerezni a vezetést, Tálosi Szabina mélységi passzával Sipos Lilla lépett ki a védők közül, majd higgadtan a hálóba lőtt.

A szünet után megváltozott a játék képe, a horvátok átvették az irányítást, a mieink a cserék után némileg visszaestek. A hazaiak fölénye gólokban is megmutatkozott, előbb egy szöglet utáni fejesből egyenlítettek, majd egy védelmi hibát kihasználva átvették a vezetést. A hajrában feljavult a magyar válogatott, az utolsó tíz perc egyértelműen a miénk volt, és nem maradt el az egyenlítés sem, a 86. percben Papp Dóra passzával Vágó Fanni vezette a kapusra a labdát, majd magabiztosan használta ki a ziccert, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

A magyar válogatott vasárnap az amerikaiak ligaválogatottja ellen lép pályára.

„Ahhoz képest, hogy kevés idő állt rendelkezésünkre a közös gyakorlásokra, elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat, egy harcos, fizikálisan erős rivális ellen – értékelte a találkozót a lefújás után Markó Edina az MLSZ hivatalos honlapján. – Sajnos igen rossz talajú volt a pálya, ez nem az építkező csapatnak kedvezett, alaposan megnehezítette a támadójátékot. Nálunk még látszott az összeszokottság hiánya, de ebben reményeim szerint fokozatosan lépünk majd előre, és már a torna hátralévő mérkőzésein javulni tudunk. Volt néhány játékos, aki nagyon jó benyomást tett rám, aki pedig gyengébb teljesítményt nyújtott, a viadal hátralévő két mérkőzésén még javíthat.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, HORVÁTORSZÁG (UMAG)
Horvátország–Magyarország 2–2 (0–1)

Magyarország:
Németh Júlia – Papp Dóra, Tálosi Szabina, Gál Tímea, Szabó Boglárka – Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 46.), Smuczer Angéla – Szarvas Alexandra (Zágor Bernadett, 64.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Tóth Gabriella, 46.) – Zeller Dóra (Szuh Erika, 46.)
A magyar gólszerzők: Sipos (35.), Vágó (86.)

A VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
2014. 03. 09. (vasárnap), 15.00: Magyarország–Egyesült Államok ligaválogatott
2014. 03. 11. (kedd), 11.00: Lengyelország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik