Női foci: egyezség született, nem marad el a mieink vb-selejtezője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.18. 13:48
A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a sportági szervezet és a játékosok érdekvédelmi testülete ideiglenes megállapodást kötött, így a női válogatott az előzetes hírekkel ellentétben mégis elutazik a mieink elleni világbajnoki selejtezőre, amelyre kedden 18 órától kerül sor.

A játékosok szakszervezete már hat hónapja tárgyal a szövetséggel, hogy nagyobb jutalmat érjen el a női válogatottnak és az U21-es férfiegyüttesnek. A szombati egyeztetések még nem vezettek eredményre, hétfőn azonban a DBU a hivatalos honlapján arról számolt be, hogy mégis sikerült megegyezniük a feleknek, így elhárult az akadály az Eb-ezüstérmes női válogatott magyarországi fellépése előtt. A szombati egyeztetések még nem vezettek eredményre, hétfőn azonban a DBU a hivatalos honlapján arról számolt be, hogy mégis sikerült megegyezniük a feleknek, így elhárult az akadály az Eb-ezüstérmes női válogatott magyarországi fellépése előtt.

„A női nemzeti csapatnak és a dán futballkedvelőknek is jó hír, hogy ismét a sportra összpontosíthatunk, és a játékosok pályára lépnek Magyarországon” – mondta Claus Bretton-Meyer, a dán szövetség ügyvezető igazgatója.

„A megállapodással tettünk egy lépést a jó irányba, a női válogatott tagjai pedig boldogok, hogy most már csak a magyarok elleni meccsel kell foglalkozniuk” – így Mads Öland igazgató.

Hétfő délután a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is megerősítette a dánok érkezését, valamint a keddi találkozó megrendezését. A mieink 18 órától Gyirmóton csapnak össze a dánokkal világbajnoki selejtezőn.

„A bizonytalanság soha sem jó, de mi végig megpróbáltuk kizárni a dánok felől érkező híreket, és csak a saját feladatunkra koncentráltunk – utalt az ellenfélre Markó Edina, a magyarok szövetségi kapitánya. Az MLSZ honlapjának azt mondta: ismerik az erőviszonyokat és tisztában vannak a realitásokkal. – Nem eredményben gondolkodom, a legfőbb elvárásom az, hogy jó meccset játsszunk Európa egyik élcsapata ellen. Az elmúlt időszakban lejátszott felkészülési meccseink alapján erre megvan minden esélyünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik