nemzetisport.hu 2017.09.17 09:49 Frissítve: 2017.09.17 10:33

Női foci: nagyon úgy tűnik, hogy elmarad a dánok elleni vb-selejtező

A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) alelnöke, Kim Hallberg a szervezet hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a női válogatott sztrájkja miatt elmarad a mieink elleni, keddre tervezett világbajnoki selejtező.

 

A játékosok szakszervezete már hat hónapja tárgyal a szövetséggel, hogy nagyobb jutalmat érjen el a női válogatottnak és az U21-es férfiegyüttesnek. A DBU hivatalos honlapjának beszámolója szerint a több órán át tartó szombati megbeszélésen közeledtek a felek álláspontjai, de a futballisták érdekképviselete a szövetség új, valamint ideiglenes megállapodását is elutasította. Kim Hallberg ezek után határozottan kijelentette, hogy a dán női válogatott kedden nem lép pályára Gyirmóton.

„Hihetetlenül szomorú nap a mai a dán labdarúgásban. Az volt a tárgyalások célja, hogy megoldást találjunk a problémákra, és a női válogatott kedden a terveknek megfelelően világbajnoki selejtezőt játsszon Magyarországon, ám erre sajnos nem kerül sor” – búslakodott Hallberg.

„Számos területen megpróbáltuk megközelíteni a játékosok kívánságait, de úgy tűnik, a szakszervezet nem akar kompromisszumot kötni, csak a saját követeléseinek teljesítése lebeg a szeme előtt. Az álláspontok közeledtek, de sok kérdésben még mindig nincs egyetértés, így nem sikerült megállapodni” – tette hozzá a DBU alelnöke.

A dán női válogatott az idei Európa-bajnokságon bejutott a döntőbe, amelyet azonban 4–2-re elveszített a házigazda hollandokkal szemben. A két csapat ezen a héten ismét összecsapott volna egymással, ám a keddre tervezett felkészülési meccset előbb péntekre halasztották, majd a dánok sztrájkja miatt eltörölték.

Ha az Eb-ezüstérmes valóban nem utazik el Magyarországra, akkor az UEFA illetékes bizottsága 3–0-val vélhetően jóváírja a meccset a mieinknek.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.21 13:28:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Az U19-es Eb-selejtező elitkörének első fordulójában a mieink az első félidő után még vezettek.

2018.03.20 23:38:35

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Sallai Roland az APOEL alkalmazottja.

2018.03.20 23:30:13

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Két év múlva magyar himnuszt szeretnénk hallgatni tétmeccsen az új, impozáns Puskás Ferenc Stadionban. Labdarúgó Európa-bajnoki döntő csoporttalálkozón.

2018.03.20 09:50:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Szerdán kezdenek az U21-esek, csütörtökön az U17 és az U21 is játszik – programok, keretek.

2018.03.17 08:55:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Di Stéfano azt nyilatkozta: „Ez a Dunai két meccsen semmit sem csinált, de rúgott három gólt.”