nemzetisport.hu 2017.09.17 09:49 Frissítve: 2017.09.17 10:33

Női foci: nagyon úgy tűnik, hogy elmarad a dánok elleni vb-selejtező

A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) alelnöke, Kim Hallberg a szervezet hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a női válogatott sztrájkja miatt elmarad a mieink elleni, keddre tervezett világbajnoki selejtező.

 

A játékosok szakszervezete már hat hónapja tárgyal a szövetséggel, hogy nagyobb jutalmat érjen el a női válogatottnak és az U21-es férfiegyüttesnek. A DBU hivatalos honlapjának beszámolója szerint a több órán át tartó szombati megbeszélésen közeledtek a felek álláspontjai, de a futballisták érdekképviselete a szövetség új, valamint ideiglenes megállapodását is elutasította. Kim Hallberg ezek után határozottan kijelentette, hogy a dán női válogatott kedden nem lép pályára Gyirmóton.

„Hihetetlenül szomorú nap a mai a dán labdarúgásban. Az volt a tárgyalások célja, hogy megoldást találjunk a problémákra, és a női válogatott kedden a terveknek megfelelően világbajnoki selejtezőt játsszon Magyarországon, ám erre sajnos nem kerül sor” – búslakodott Hallberg.

„Számos területen megpróbáltuk megközelíteni a játékosok kívánságait, de úgy tűnik, a szakszervezet nem akar kompromisszumot kötni, csak a saját követeléseinek teljesítése lebeg a szeme előtt. Az álláspontok közeledtek, de sok kérdésben még mindig nincs egyetértés, így nem sikerült megállapodni” – tette hozzá a DBU alelnöke.

A dán női válogatott az idei Európa-bajnokságon bejutott a döntőbe, amelyet azonban 4–2-re elveszített a házigazda hollandokkal szemben. A két csapat ezen a héten ismét összecsapott volna egymással, ám a keddre tervezett felkészülési meccset előbb péntekre halasztották, majd a dánok sztrájkja miatt eltörölték.

Ha az Eb-ezüstérmes valóban nem utazik el Magyarországra, akkor az UEFA illetékes bizottsága 3–0-val vélhetően jóváírja a meccset a mieinknek.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.19 23:46:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szemszögéből valamennyi lépés érthető.

2017.09.18 22:48:03

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A közönség a magyar címert szereti, a hazájáért rajong, és ezt fejezi ki minden egyes sporteseményen.

2017.09.17 23:45:14

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Turgenyev szerint »az egyetlen dolog, ami számít az életben, magadat a második helyre tenni«, s bár nem hinném, hogy Lajos bá és Józsi bá kívülről fújta volna a klasszikus orosz író műveit, gondolatait, tetteik mindenesetre szinkronban voltak velük.

2017.09.12 23:10:11

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A leginkább korrekt megoldást választotta.

2017.09.12 15:37:46

Magyar válogatott HATÁR DÁVID

A pótselejtező első felvonásán aratott egygólos siker után kőkemény visszavágó vár a mieinkre.