B. A. B. 2020.07.12 09:04 Frissítve: 2020.07.12 09:28

NL: ismét támad a járvány Bulgáriában

Emelkedik a fertőzöttek száma, így a tervezettnél két héttel később kezdődik a bolgár első és másodosztály új idénye – kérdés, mi lesz a Nemzetek Ligája-rájátszással?

 

Október elején Szófiában játszanának Szalai Ádámék... (Fotó: Török Attila)

 

Bár a bolgár élvonalban a hétvégén is rendeznek meccseket, a vírushelyzet miatt a következő idény rajtját két héttel elcsúsztatták.

„Az országban tapasztalható járványügyi helyzetre való tekintettel, az illetékes hatóságokkal történő egyeztetések után a Bolgár Labdarúgó-szövetség egészségügyi bizottsága javaslatot nyújtott be a szövetség vezetőségének, s ebben azt kérte, hogy két héttel később kezdődjön a 2020–2021-es idény. A szövetség vezetősége a játékosok, a stábok és a hivatalos személyek egészségének megőrzése érdekében elfogadta a kérelmet. Ennek megfelelően az első- és a másodosztály küzdelmei augusztus 7-én kezdődnek” – írta a szűkszavú közlemény a Bolgár Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, emellett csütörtökön a kormány azt az utasítást adta, hogy a folytatásban csak zárt kapuk mögött rendezhetnek mérkőzéseket.

Az új idény eredetileg július 24-én rajtolt volna, ám a héten aggasztó hírek érkeztek az országból. Az MTI közlése szerint rekordmértékben növekedett a koronavírusos fertőzöttek száma, a helyi egészségügyi hatóságok szerdai adatai szerint egy nap alatt 188 esetet regisztráltak, tizennéggyel többet, mint az előző napon. A hét közepén arról szóltak a hírek, hogy a bolgár esetszám nagy kilengéseket mutat egyik napról a másikra, de a hétnapos mozgóátlag alapján a trend eléggé egyértelmű: meredeken emelkedik a fertőzöttek száma. A vírus a futballistákat sem kímélte, a bolgár élvonal és másodosztály csapatainak több mint felénél megjelent a koronavírus, a Cserno More például tizenhat, a kupagyőztes Lokomotiv Plovdiv kilenc megbetegedést jelentett a héten.

Mint ismert, a magyar válogatott október 8-án Szófiában lép pályára a Nemzetek Ligája rájátszásában, és ha nyer Bulgária ellen, november 12-én az Izland–Románia meccs győztesével találkozik az Európa-bajnoki részvételért. 

2020.08.11 21:19:44

Magyar válogatott K. T. I.

Ha az ember a véletlenre bízza a dolgot, egymillió kártyacsomagot is kinyithat feleslegesen. Biztos stratégia pedig nincs.

2020.08.10 19:44:17

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt tehát szerepe nálunk az olimpiai futballtornáknak, meggyőződésem, hogy most is lenne. Biztosan van valami megoldás, hogy legalább a köztudatban ott legyen, hogy egyáltalán az öt karika jegyében is létezik a labda.

2020.08.10 14:32:46

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Tele van a darab hazaszeretettel, hősies küzdelemmel, szerelemmel, és persze magyaros csibészséggel.”

2020.07.28 22:36:26

Magyar válogatott VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ettől szép ez a játék – meg úgy általában a labdarúgás.