NL: Büszke vagyok a srácokra, oroszlánként küzdöttek! – Rossi

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 00:21
null
Marco Rossi büszke a játékosaira, hogy oroszlánként küzdöttek (Fotó: MTI)
Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Oroszországgal a Nemzetek Ligájában. A moszkvai mérkőzés után a két szövetségi kapitány értékelt a sajtótájékoztatón. 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitányaígy látta a döntetlennel zárult mérkőzést.

„Az elmúlt tíz napban ez volt a legkeményebb mérkőzésünk. Az oroszok fizikailag nagyon erősek, nagyon keményen játszottak, s látszólag mi szenvedtünk ettől. Ráadásul gyorsak is voltak, sorozatban alakították ki az elfutások után a helyzeteket. Tudtuk, hogy a labdákkal többségében Dzjubát keresik, mégsem tudtuk megakadályozni, hogy eljusson hozzá a labda. Rizikóztunk, hátha beszenvedünk egy gólt. Elégedett vagyok a döntetlennel, mert ez több, mint amire számíthatunk. De igazán a játékosok hozzáállására vagyok büszke: az egész meccsen végig oroszlánként küzdöttek.”

Hozzátette, nem játszottak jobban, mint a hazai mérkőzésen, viszont jobban küzdöttek, és mindent megtettek, ami tőlük tellett. Elismerte, a széleken ezúttal sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, mint az előző mérkőzéseken. Igaz ez az először kezdőként pályára lépő Loic Negóra is.

„Abban a pozícióban kezdett, amiben szerintem a leginkább hasznosabb, viszont túl félénken játszott a mérkőzés elején. Emellett annak a módját sem találtuk meg, hogyan szolgálhatnánk ki, a bal oldalon nem úgy szerveztük a támadásokat, ahogyan azt elterveztük. A széleken egyébként is szenvedtünk az első félidőben. A második félidőre Nego teljesítménye feljavult, különösen az utolsó húsz percre, megértette, hogy mit kell játszania ebben a szisztémában.”

Végül kitért az Izland elleni, novemberi Eb-pótselejtezőre is. Szerinte nincsenek azon a szinten, mint Oroszország vagy Szerbia, de Bulgáriánál erősebbek. Hat-nyolc hónapja elemzi őket, tisztában van azzal, hogy mit fognak játszani ellenünk.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya így értékelt.

„Bíztunk benne, hogy itthon nyerni tudunk, meg is voltak a helyzeteink, de gólt nem szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben nem játszottunk elég veszélyesen, de az első félidő végén volt néhány ígéretes helyzetünk. A magyar csapat nagyon jól védekezett ellenünk, szervezettebb volt, akadt néhány kontratámadása.Nem tudtunk rá nagyobb nyomást helyezni. A második félidőben domináltunk, fizikailag felülmúltuk őket, de mindhiába, mert maradt a nulla-nulla.

Hozzátette, a lejátszott négy Nemzetek LIgája-meccsen kevesebb pontot szereztek, mint amennyit terveztek. Túl optimisták voltak.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző. Vezette: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Szerbia 2–2 (Calhanoglu 57., Tufan 76., ill. Sz. Milinkovics-Szavics 22., A. Mitrovics 49. – 11-esből)

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik