Galambos Dániel 2016.11.10 07:40 Frissítve: 2016.11.10 09:34

Nagy Ádám: Leginkább gondolkodásban fejlődtem

Ritkán adatik meg olyan év egy magyar labdarúgónak, mint amilyen Nagy Ádámnak az idei volt: bajnoki cím, Eb-részvétel, olaszországi szerződés. Igaz, ha valaki megdolgozott érte, az Andorra elleni összecsapásra készülő bolognai középpályás mindenképpen.

A fiatal középpályás szerint a válogatott körül még érezhető a futball-láz (Fotó: Földi Imre)

 

– Ha összegeznie kellene, mire jutna: mennyiben változott meg Nagy Ádám azóta, hogy Serie A-futballista?
– Nyilvánvalóan arra, hogy fejlődtem, az elmúlt négy-öt hónapban az olaszországi edzések és mérkőzések révén leginkább gondolkodásban. Egy-egy játékhelyzetben sokkal gyorsabban döntök. A támadójátékom is javult, remélhetőleg mindkét változást észlelik a szurkolók is.

– Ha már a drukkerek… Mennyire érzi úgy, hogy – legalábbis a válogatott kapcsán – megmaradt az Eb idején megtapasztalt futball-láz?
– Egyértelműen megvan még. Ezt mutatja az is, hogy Svájc ellen pillanatok alatt elfogytak a jegyek, és hogy Andorrát is telt ház előtt fogadjuk. Az, hogy a futballrajongók lelkesedése nem csappant, bennünket is visz előre, hatalmas motivációt jelent.

– Egyszersmind felelősség is, nemde?
– Persze, de édes teher. Amúgy pedig ha valaki nem tud nyomás alatt teljesíteni, az aligha alkalmas a versenysportra. Ha pedig a soros meccsünkre gondolunk, nagyképűség nélkül kijelenthetjük, hogy kötelező győzelemmel kell meghálálnunk drukkereink odaadását.

– És lehet igény az első perctől utolsóig tartó támadófutball?

– Igen. Ugyanakkor tökéletesen tudjuk, mire számíthatunk Andorrától, véletlenül sem becsüljük le. Muszáj türelmesnek maradnunk, de feltoljuk a védekezésünket, és egyértelműen gólratörően játszunk.

A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN NAGY ÁDÁM ARRÓL IS BESZÉL, HOGY KLUBJÁBAN ÉS A VÁLOGATOTTBAN MILYEN RENDSZERBEN KELL JÁTSZANIA. A KÖZÉPPÁLYÁS ELÁRULJA, MELYIK VOLT SZÁMÁRA AZ ELMÚLT ÉV CSÚCSMECCSE, KI VOLT A LEGNEHEZEBB ELLENFELE, ÉS PÁLYAFUTÁSA SORÁN KIT LÁTOTT EDDIG A LEGJOBBNAK. ZÁRÁSKÉNT KITÉR A VÁLOGATOTT ANDORRA ELLENI TALÁLKOZÓJÁRA ÉS A VB-SELEJTEZŐS CÉLJAIRA.

2020.03.27 21:23:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gyors reagálásuk az élet minden területén adakozásra ösztönöz.

2020.03.23 17:01:50

Magyar válogatott P. K.

A tavaszi forma alapján összeállítottuk, kik utazhattak volna Szófiába, ha nem szól közbe a járvány.

2020.03.19 10:54:41

Magyar válogatott MTI

„A magyar drukkerek szenvedélyesebbek, mint az olaszok, és ez érezhető a válogatott meccseken.”

2020.03.18 21:31:45

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Rudas Ferenc sorsa örökre legenda, a »mi lett volna, ha?« kezdetű kérdés folytonosan feltoluló – megnyugvást persze sosem hozó – példázata maradt.