nemzetisport.hu 2019.03.28 08:28 Frissítve: 2019.03.28 09:05

MLSZ: színvonalas előadások, élénk viták; Csányi is ott volt Dárdaiék ülésén

A héten már beszámoltunk róla, hogy a hétvégén, a Magyarország–Horvátország Eb-selejtező előtt összeült a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottsága. Az ülésről, melyen Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is részt vett, a szövetség hivatalos honlapja hosszabb beszámolót közölt.

Csányi Sándor (balról a második) is részt vett az MLSZ szakmai bizottságának legutóbbi ülésén (Fotó: mlsz.hu)

 

A tavaly ősszel életre hívott testület változatlan aktivitással dolgozik – írja beszámolójában az mlsz.hu. – Tekintettel a külföldön élő tagokra, illetve az összes tag elfoglaltságára, a személyes részvételű tanácskozások között a bizottság tagjai interneten tartják a kapcsolatot. A magyar–horvát Eb-selejtező kitűnő lehetőséget szolgáltatott arra, hogy ismét személyesen találkozzanak a bizottsági tagok. Mint ismert, a testület elsődleges feladata javaslattétel a 2020–2025-ös időszak egységes szakmai programjára, és elfogadása esetén annak felügyelete. Az ülésen több meghívott, köztük dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is részt vett. Korábbi szövetségi kapitányok mellett a Nyugat-Európában már bizonyított korosztály tagjai alkotják az MLSZ szakmai bizottságát, melynek feladata a továbblépéshez szükséges szakmai folyamatok összehangolása.

A már elindított szakmai programok koordinációja mellett a 2020–2025-ös stratégia sportszakmára vonatkozó részének előkészítése érdekében a bizottság tagjai rendszeresen egyeztetnek az interneten, és már a decemberi munkaértekezleten eldőlt, hogy újabb személyes találkozójukra – a FIFA-játéknapot kihasználva – a horvátok elleni mérkőzés napján kerül sor.

Dárdai Pál és Takács Mihály

 

Mint ismeretes, a szakmai bizottság vezetője Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, magyar bajnok edző. A testület tagjai: Dárdai Pál, Gellei Imre volt szövetségi kapitányok, Fehér Csaba 41-szeres válogatott labdarúgó, Fórián Zsolt korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója, Hajnal Tamás 59-szeres válogatott labdarúgó, Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, Lőw Zsolt (a PSG másodedzője), Markó Edina (női szövetségi kapitány), Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője) és Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója. A vasárnapi értekezleten Gera Zoltán és Szabics Imre a magyar és az osztrák válogatott elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni.

A testület megalakulását követően először számos nemzetközi példát vizsgált meg, majd a szükséges változtatások érdekében megkezdte a hazai utánpótlásképzés és versenyeztetés rendszereinek teljes körű áttekintését. A bizottság értékeli majd az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát és az MLSZ sportigazgatóságának teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint az edzőképzési igazgató beszámolóját is.

A színvonalas előadásokat, élénk vitákat hozó, félnapos megbeszélésen dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke meghallgatta a bizottság beszámolóját az elmúlt időszakban elvégzett munkáról. Az elnök tájékoztatást kapott arról, hogy számos döntési alternatíva már körvonalazódik, de a bizottság az egyes témakörökben eltérő mértékben halad előre. Erre is tekintettel a bizottság a különböző területekre vonatkozó, viszont egymással összefüggő javaslatait egységes anyagban, és egy időben tervezi előterjeszteni a döntéshozók számára. Addig azonban még sok munka vár a tagokra, ezért a következő időszakban várhatóan legalább két további személyes találkozót is tervez a szakmai bizottság.

2019.05.17 23:27:05

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az edzők között sem mindenki tombol az oldalvonal mentén, s mutogatja a nadrágja tartalmát a nézőknek, mint mondjuk az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone.

2019.05.16 23:53:39

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mieink egyéni kvalitásaik mellett taktikailag fegyelmezettek.

2019.05.16 11:39:41

Magyar válogatott NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (DUBLIN)

Az 1–1-es döntetlen után Preisinger Sándor csapata a tizenegyespárbajban legyőzte Belgiumot.

2019.05.16 08:10:22

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A szervezők tájékoztatása szerint technikailag nem megoldható, így itthonról nem lesz látható a belgák elleni találkozó.

2019.05.14 20:59:38

Magyar válogatott nemzetisport.hu