MLSZ: Rossi most először dolgozhat egy nagykövettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 21:40
Mint korábban beszámoltunk róla, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság magyar nagykövete. A bejelentés kapcsán Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt.

Rossi személyesen gratulált a Ferencváros és a magyar válogatott másodedzőjének az új, megtisztelő feladathoz. Az Eb sikerességéhez pedig mindketten a nemzeti csapat edzőiként is szeretnének hozzájárulni. Különös tekintettel arra, hogy most már egy nagykövet is van az edzői stábban.

„Karrierem során ez az első alkalom, hogy egy nagykövettel dolgozhatok együtt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az Eb egyik nagykövete a mi stábunkat is erősíti – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – De komolyra fordítva a szót: úgy vélem, Zoltán a legmegfelelőbb ember erre a feladatra, hogy a 2020-as Eb budapesti helyszínének nagykövete legyen. Csodálatos futballista-pályafutást mondhat magáénak, de edzőként is végtelenül profi és elszánt.”

„Játékosként is nagyon kedveltem őt, és edzőként is csak jót tudok mondani róla, ugyanakkor leginkább emberként kedvelem. A bejelentéskor mindenki láthatta, hogy milyen lelkes a legújabb feladatával és az egész 2020-as Eb-vel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ezt a lelkesedést ha valaki, akkor ő egész biztosan képes lesz átadni mindenkinek, de persze legfőképp a szurkolóknak. Ugyan nagyon szerényen beszélt arról, hogy kik lehettek volna még alkalmasak erre a nagyköveti feladatra, én biztos vagyok benne, hogy nagykövetnek nála alkalmasabb embert nem lehetett volna találni.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik