MLSZ: az elnöknél Sven-Göran Eriksson az egyik favorit

Vágólapra másolva!
2013.11.07. 08:18
null
Sven-Göran Eriksson több évtizedes tapasztalatát kamatoztatná a magyar válogatottnál (Fotó: Action Images)
Az M1 Telesport adásának vendége volt Móré Imre, az évtizedek óta Svédországban élő labdarúgóedző, aki elmondta: a Magyar Labdarúgó-szövetség egyik kiszemeltje a válogatott élére Sven-Göran Eriksson.

 

A magyar származású edzővel erről a lehetőségről először mintegy két héttel ezelőtt beszélt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, és akkor elárulta neki, hogy Eriksson a legszűkebb listán lévő három azon szakember egyike, aki esélyes lehet a szövetségi kapitányi posztra.

Móré Imre nagyszerű ötletnek tartja, hogy a nagy nemzetközi múltú és tapasztalt Eriksson is képbe került. Utóbbival már többször, két-három alkalommal is beszélt erről a lehetőségről – miként Csányi Sándorral –, és elmondása szerint a 65 éves tréner nem zárkózna el a tárgyalásoktól. Mindenekelőtt a célokra lenne kíváncsi, hiszen eredményeket akar elérni, így alkalmazása elsősorban nem pénzkérdés lenne.

„Svenről tudni kell, hogy nincs menedzsere, maga intézi a dolgait – mondta Móré Imre. – Már nincs Kínában, és sorban állnak érte a klubok. De azt mondta, hogy érdekli őt a magyar lehetőség, meghallgatná az ajánlatot, már csak azért is, mert a magyarok sokat tettek a labdarúgásért, és azon belül a svédért is. Most várja a további lépést. Innen is üzenem Csányi Sándornak, hogy várom a hívását.”

Nemzetközileg egyáltalán nem jegyzett játékoskarriert követően Eriksson 1977 óta dolgozik labdarúgóedzőként. Sikereit rövid göteborgi időszakában alapozta meg, majd dolgozott portugál (Benfica), olasz (Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio) és angol (Manchester City, Leicester City) kluboknál, és az angol, a mexikói, valamint az elefántcsontparti válogatottnak volt szövetségi kapitánya. Az elmúlt két évben ázsiai (Thaiföld, Arab Emírségek, Kína) lehetőségek találták meg.

Klubszinten 19 trófeát gyűjtött be csapataival, három vb-n (2002, 2006, 2010) és egy Eb-n (2004) irányíthatta éppen aktuális válogatottját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik