MLSZ: a román szövetséghez fordultak a zászlóégetés miatt

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 18:16
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos levélben fordult a román szövetséghez a CFR Cluj–Rapid Bucuresti bajnokin történt zászlóégetés kapcsán – adta hírül az mlsz.hu. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az MLSZ közleményét.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a magyar labdarúgó-válogatott soron következő két vb-selejtezőjén?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az MLSZ hivatalos levélben fordult a Román Labdarúgó-szövetséghez a CFR Cluj–Rapid Bucuresti román bajnokin történt szélsőséges szurkolói megnyilvánulások, és egy magyar zászló elégetése kapcsán.

Sajtóinformációk alapján a CFR és a Rapid kolozsvári bajnokiján a vendégszurkolók egy szélsőséges csoportja a magyarokat gyalázó rigmusok skandálásával és egy magyar zászló elégetésével hergelte a hazai közönséget, ez utóbbiról felvétel készült.

Az MLSZ levelében tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történések kapcsán indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel végződött, követte-e bármilyen felelősségre vonás.

A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint egymás kölcsönös tisztelete a sport egyik alapértéke, ezért az ilyen nemkívánatos, a nemzeti érzékenységet sértő incidensek – legyenek azok bármely oldalról –, súlyosan sértik a fair play szellemét. Az ehhez hasonló cselekmények száműzése a stadionokból – összhangban az UEFA és a FIFA irányelveivel – közös érdek és feladat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik