B. O. B. 2019.07.11 14:59 Frissítve: 2019.07.11 15:06

Minifutball: gőzerővel készül a vb-re a magyar válogatott

Gőzerővel készül az októberi, ausztráliai világbajnokságra a magyar minifutball-válogatott. Nagy Lajos edző 32 fős bő kerettel dolgozik.

 

Gőzerővel készül a magyar válogatott (Fotó: Minifutball Szövetség)

Egyelőre heti egy alkalommal, a csepeli minifoci központban találkoznak a kerettagok, akik nyilván amatőrök, egyéb elfoglaltságaik miatt így is nagy áldozatot hoznak, hogy az ország minden pontjáról a fővárosba utaznak és vállalják a közös felkészülést. A keret egyébként nyitott, Nagy Lajos edző nem felejti el hangsúlyozni, hogy miután zajlanak a minifutball szuperliga küzdelmei, így onnan is be lehet kerülni, és persze ki is lehet esni.

„Már játszottunk edzőmérkőzést Szlovákiával Galántán, július 13-án és 14-én pedig Boszniában, az Európai Nemzetek Tornáján veszünk részt, ahol Bosznia-Hercegovinával, Albániával és Horvátországgal is találkozunk. Szinte biztos, hogy az októberi, Ausztráliában sorra kerülő világbajnokság előtt még Szerbiával is játszunk felkészülési mérkőzéseket” – mondta Nagy Lajos a közeljövő programjáról.

Igen, a végcél Ausztrália, ahol érdekes csoportba kerültek a mieink. A vb-n ellenfelünk lesz Líbia, amelyet két éve, a tunéziai világbajnokságon úgy vertünk meg a nyolcaddöntőben, hogy a rendes játékidő utolsó percében egyenlítettünk, majd a hosszabbítás végén a kapus Tajti Bence rúgott óriási gólt a félpályáról, a vereséget nehezen viselő rivális pedig a végén megpróbált verekedést provokálni. Ellenfél lesz Anglia is, amely a két ország közös futballtörténetét szem előtt tartva mindig pikáns párosítás. A kvartett harmadik tagja Szaúd-Arábia, amely egyelőre még sötét lónak számít, de a hírek szerint sokat áldoz a labdarúgás ezen válfajára is, vagyis nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

Nagy Lajos, a csapat edzője

„Ebben az esztendőben is frissült valamelyest a keret, olyan játékosokat kerestünk, akik gyorsak, dinamikusak, érzik a kispályás futballt, vagyis megfelelnek ennek a szakágnak a követelményeinek, és nem utolsó sorban tapasztaltak is. Nem a kor számít, nagy fiatalításról nem beszélhetünk, de nyilván egy-egy változtatástól új lendületet remélek” – ecsetelte Nagy Lajos.

Az ausztráliai világbajnokságon az eddigiekhez hasonlóan a minimális elvárás az, hogy a csapat lépjen tovább a csoportjából, a korábbi évek teljesítménye alapján ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés.

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.

2020.05.17 19:45:43

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meginognak abban a hitükben, hogy akkor még négyszögletes volt a labda.