Kikaptunk az oroszoktól, a bronzért játszhatunk a minifutball Eb-n

Vágólapra másolva!
2017.06.16. 19:20
null
A lengyelekkel csütörtökön felvettük a versenyt, az oroszokkal sajnos nem tudtuk (Fotó: minifoci.hu, archív)
A magyar válogatott 3–0-ra kikapott az esélyesebb oroszoktól a csehországi Brnóban zajló minifutball Európa-bajnokság elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszhat a románokkal.

 

Ezúttal sajnos érvényesült a papírforma, a magyar válogatott nem tudta megismételni a csehek és a lengyelek elleni bravúrt. A mieink a 12. helyen állnak az európai szövetség (EMF) ranglistáján, míg az oroszok – akik a 2013-as Eb-n negyedikek lettek – ötödikek. Ellenfelünk már az első félidőben megmutatta, hogy jobb erőkből áll a magyar csapatnál, és a félidő végén, a játék képét tekintve megérdemelten meg is szerezte a vezetést Alekszej Medvegyev fejesével (0–1).

A szünet után az oroszok fölénye valamelyest csökkent, de egy védelmi hibát kihasználva Valerij Lihobabenko révén megduplázták az előnyüket (0–2). Ezt követően a magyar válogatott átállt vészkapusos játékra, amiből azonban nem tudott profitálni, kevés helyzetet alakított ki. A hosszabbításban aztán megkaptuk a kegyelemdöfést, egy labdavesztést követően Lihobabenko az üresen maradt kapunkba passzolta a labdát (0–3).

A magyar válogatott szombaton 18 órakor a bronzmeccsen lép pályára Románia ellen, amely 4–3-ra kikapott a házigazda csehektől a másik elődöntőben.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG (BRNO, CSEHORSZÁG)
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Oroszország 0–3 (0–1)
G:
A. Medvegyev (17.), Lihobabenko (30., 41.)

A másik mérkőzésen
Románia–Csehország 3–4

A SZOMBATI PROGRAM
A 3. helyért, 18.00:
Románia–MAGYARORSZÁG
Döntő, 20.00: Csehország–Oroszország

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

41. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, MAGYARORSZÉG–OROSZORSZÁG 0–3! A MIEINK SZOMBATON A BRONZÉREMÉRT JÁTSZHATNAK ROMÁNIÁVAL!

41. perc: MEGKAPTUK A KEGYELEMDÖFÉST, 0–3! Vészkapusunk, Gál András elveszítette a labdát, amit Lihobabenko néhány métert vezetgetett, majd az üres kapuba passzolta.

41. perc: Lak és Vaszhurin kapott sárgát kakaskodásért.

40. perc: Medvegyev kapott sárga lapot, amiért időhúzó jelleggel elfejelte a labdát, miután az elhagyta a játékteret.

39. perc: Béres keresztben ellőtte a kapu előtt, középen nem sikerült beleérnie a társnak.

Három perc van hátra a mérkőzésből, sajnos nem tudunk nyomást helyezni az orosz kapura.

36. perc: Szabó Zsolt és Béres Ferenc is kapott egy-egy sárga lapot.

A mieink a gól után átálltak a vészkapusos játékra. A lengyelek ellen bevált, hátha most is. Veszítenivalónk már nincs. Megkülönböztető mezben Gál András a pályán.

30. perc: NAGY VÉDELMI HIBA, 0–2! Fekete Róbert elveszítette hátul a labdát, amit az oroszok két passz utánValerij Lihobabenko révén a kapunkba juttattak. Sikur kiszolgáltatott helyzetben volt, az orosz gólszerző okosan és jól helyezte a labdát a jobb alsóba.

28. perc: Az oroszok néhány passzal sajnos könnyedén eljutottak a kapunkig, de Kapkov a befejezésnél szerencsére gyenge megoldást választott – avagy Sikur mutatott be fontos védést lábbal.

27. perc: Két magyar szöglet után is a léc fölött suhant el a labda. Először azért, mert az egyik orosz beleért.

A lelátóról zúg a „Harcoljatok, harcoljatok!”

25. perc: Bozsoki szabadrúgásában sajnos nem volt erő, ráadásul az egyik oroszon le is lassult a labda.

23. perc: Ezekkel a lehetőségekkel jobban kellene sáfárkodni. Fekete Róbert az elé csorgó labdát öt méterről, kissé kisodródva az oldalhálóba bombázta.

22. perc: Egy orosz ziccert már megúsztunk…

A torna hivatalos honlapja Fausztovot könyvelte el gólszerzőnek, ezek szerint Medvegyev nem ért bele a labdába.

21. perc: Ennyi volt a szünet, már kezdődik is a második félidő!

Kedves gesztus a rendezőktől, a szünetben „Az éjjel soha nem érhet véget” című örökzöld szól a hangszórókból.

ELSŐ FÉLIDŐ

20+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezetnek az oroszok. Eddig sajnos jobbak…

20+1. perc: Gyönyörűen kijátszott orosz akció végén Alborov nagy helyzetben az oldalhálót találta el. Ha bepasszolta volna középre a labdát társának, akkor szinte biztos, hogy gól.

20. perc: Lak gyorsan elvégzett bedobását követően Bozsoki nagy helyzetben lyukat rúgott. Kár érte.

17. perc: GÓL, VEZETNEK AZ OROSZOK! Sajnos nem érdemtelenül… Egy bal oldali szöglet után Szergej Fausztov visszafejelte középre a labdát, amelybe Alekszej Medvegyev előrevetődve beleért, így Sikurnak nem volt ideje lereagálni a történteket. (0–1)

16. perc: Az oroszok kapusa, Korsikov kínálta meg a felezővonal környékéről Sikurt, akinek nem ez volt az első nagy védése, de az első igazán látványos.

14. perc: Fekete Róbert szabálytalansága után az oroszok nagyon jó helyről, középről, nagyjából tíz méterről végezhettek el szabadrúgást. De szerencsére az égbe lőtték a labdát. Az mindenesetre már kiderült, hogy miért állnak az európai ranglista ötödik helyén.

13. perc: Kapkov lövésénél Sikur a helyén volt. Szépen felépített támadás volt az oroszok részéről.

Az oroszok egyébként nagyon magabiztosan járatják a labdát, amikor náluk van. Akkor sem jönnek zavarba, ha éppen letámadjuk a kapusukat.

10. perc: Sós Márkó szabadrúgása elakadt az egyik orosz védőben, míg Lak Imre lövése szögletre vágódott.

8. perc: Fausztov lökete elzúgott a magyar kapu mellett.

7. perc: Sikur Lajos bemutatta az első védését, lábbal hatástalanította az oroszok szabadrúgását.

Varga Csaba labdával fejbe rúgta a földre huppanó oroszt, ezek után kisebb csetepaté alakult ki a játékosok között. Nem hiába, nagy a tét…

5. perc: Jobb oldali bedobás után Gál kapásból, centiméterekkel belsőzte a bal felső sarok mellé a labdát. Nagy helyzet volt!

4. perc: Gál András szabadrúgása levágódott az első orosz védőről.

Az oroszok első veszélyes szabadrúgását már kivédekeztük.

1. perc: A magyar válogatott kezdte a mérkőzést!

A mieink klasszikus szerelésükben, piros-fehér-zöldben lépnek pályára, míg az oroszok fehér mezben, kék nadrágban és piros sportszárban.

ELŐZMÉNYEK

Az oroszok a csoportküzdelmek során előbb 1–0-ra kikaptak a törököktől, aztán 2–1-re legyőzték a szlovákokat, majd 3–0-ra a spanyolokat. A nyolcaddöntőben szétlövéssel múlták felül a címvédő Kazahsztánt, míg az elődöntőben 1–0-ra múlták felül a szlovénokat.

A másik ágon 21 órától az eddigi hét Eb-ből hatot megnyerő románok és a házigazda csehek csapnak össze a döntőbe jutásért.

A legfontosabb tudnivalók a minifutballról: a rendes játékidő a futsalhoz hasonlóan kétszer 20 perc, de ebben a sportágban futóórával játszanak, tehát az óra nem áll meg, ha a labda elhagyja a játékteret. A pálya mérete 46x26 méter, a kapu 4x2-es, a borítás műfű. Egy csapatból egy időben öt mezőnyjátékos plusz a kapus van a pályán. A cserélések száma korlátlan. A két félidő között öt perc a szünet. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés, azonnal nyolcméteresek következnek.

A magyar csapat a 12., míg az orosz az 5. helyen áll az európai szövetség (EMF) ranglistáján. Ez alapján az orosz válogatott a meccs esélyese, de a mieink az idei Eb-n már a csehek és a lengyelek ellen is felborították a papírformát.

A magyar válogatott a csehek, az izraeliek és a lettek előtt hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját, majd a törökök legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé. A mieink a negyeddöntőben a lengyelekkel találkoztak, akiket óriási küzdelemben, szétlövés után búcsúztattak.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a minifutball Európa-bajnokság elődöntőjében rendezendő Magyarország–Oroszország mérkőzés online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik