nemzetisport.hu 2017.06.15 18:31 Frissítve: 2017.06.15 22:16

Minifutball Eb: szétlövés után négy között a magyar válogatott!

A magyar válogatott az 1–1-es rendes játékidőt követően szétlövésben 3–2-re legyőzte a lengyeleket a csehországi Brnóban zajló minifutball Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A mieink a 39. percben, vészkapussal a pályán egyenlítettek, majd harcolták ki a továbbjutást.

Elődöntős a magyar válogatott a minifutball Eb-n! (Fotó: minifoci.hu, archív)

 

A magyar válogatott a csehek, az izraeliek és a lettek előtt hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját, majd a törökök legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a mieink a lengyelekkel találkoztak, akik egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyen végeztek a csoportjukban, aztán a nyolcaddöntőben 2–1-re megverték Montenegrót.

A csütörtöki mérkőzésen a magyar csapat sokáig csak az eredmény után futott, hiszen a lengyelek már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést (0–1). A mieink a második félidőben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, többször is próbára tették Pawel Grzywát, a lengyelek kapusát – aki Petr Cechhez hasonlóan fejvédőben védett –, aki nagy bravúrokkal mentette meg kapuját góltól.

A magyar válogatott erőfeszítései végül eredményre vezettek, a 39. percben, vészkapussal a pályán sikerült egyenlíteni, Béres Ferenc talált be. A gólöröm is emlékezetesre sikerült, a magyar gólszerző az interjúfalhoz rohant, ahol csapattársai eljátszották, hogy interjút készítenek vele (1–1).

A továbbjutásról „büntetőpárbaj” döntött, amelyben a lengyelek már 2–0-ra is vezettek, de a meccslabdát nem tudták gólra váltani, a harmadik lövésüket ugyanis Sikur Lajos bravúrral kivédte. A negyedik párban az ellenfél rúgója a lécre bombázta a labdát, Béres viszont a kapuba, így kezdődhetett az ünneplés, továbbjutott a magyar válogatott!

A mieink a pénteki elődöntőben Oroszországgal csapnak össze, a találkozó 19.30 órakor kezdődik. A másik ágon Románia–Csehország meccset rendeznek.

A SZÉTLÖVÉS VIDEÓN

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG (BRNO, CSEHORSZÁG)
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Lengyelország 1–1
(Béres 39., ill. Szalek 8.) – szétlövéssel 3–2

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Június 16., péntek
19.30:
MAGYARORSZÁG–Oroszország
21.00: Románia–Csehország

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.

2017.11.16 13:26:11

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Kádár több gólt és gólpasszt jegyzett, mint Nagy Ádám – ők játszották a legtöbbet. Pátkai a jövő embere?