nemzetisport.hu 2019.06.12 00:35 Frissítve: 2019.06.12 01:12

Minden a Wales elleni sikerről; Varga Dénes még mindig indulatba jön

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Ott voltak munkatársaink a Groupama Arénában, helyszíni tudósításban számolunk be a Wales elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőről, és képekben is megmutatjuk a legfontosabb és legérdekesebb történéseket. Megszólal egy másik nemzeti csapatnál érdekelt szakember, Szabics Imre is, aki az osztrák válogatott másodedzője, és aki most fellélegezhetett, hiszen Ausztria együttese két győzelemmel visszatért a G-csoportban a továbbjutásért zajló versengésbe.

Szerdán rendezik a férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjében a mindent eldöntő Körmend–Pécs összecsapást. A párharcot a vasi együttes kezdte jobban, összesítésben már 2–0-ra vezetett, de ekkor – meglepetésre – feltámadt a PVSK, és kiharcolta az ötödik mérkőzést. A baranyaiak utóbbi sikerében főszerepet játszott a rutinos magasbedobó, Andrija Csirics, aki 22 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez. A légiós hamarosan betölti a 39-et, de a Nemzeti Sportnak azt mondta, legalább 7-8 évet még kosarazna.

Varga Dénes még mindig indulatba jön, ha a vízilabda Bajnokok Ligája legutóbbi döntőjének bíráskodása kerül szóba. Az FTC csapatkapitányát a játékvezetők kipontozták a hannoveri meccsen, így az utolsó tíz percet a lelátóról kellett végignéznie. A nyolcas döntő legjobbjának megválasztott pólós nem tagadta, frusztrálta, hogy ilyen nyersen bele lehet nyúlni a partról egy nemzetközi torna aranycsatájának alakulásába. A pólós arról is mesélt, hogy korábban sok betörésgólt szerzett a testvérével, Dániellel összejátszva, s ebben az idényben megint születtek ilyen találatok.

Nagyszerű sikert ért el a Roland Garroson Babos Tímea, aki Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a női párost. Az első számú magyar játékost ez alkalommal elkísérte a döntőre édesapja is. Babos Csaba lapunknak elmondta, amikor lánya első GS-trófeáját szerezte Melbourne-ben, ő éppen Marokkóban volt, s még tévén sem követte a meccset, inkább elment futni. A szakember, aki újra besegít Tímea felkészülésébe, mesélt arról, miként éli meg gyermeke kudarcait, de arról, hogy vajon otthon most már „aranytömbökkel dobálóznak-e”.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.

2019.06.14 07:49:08

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A hatszoros válogatott védő megosztotta lapunkkal, mi volt a Wales elleni győzelem titka.

2019.06.13 22:17:18

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.12 22:36:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.12 21:51:43

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Aki szót emelt a foci ügye mellett, azt kinevették.