„Már a létező legjobb csapatok ellen is van esélyünk” – olvasóink írták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 20:59
null
Volt okuk ünnepelni a lefújás után a magyar válogatott játékosainak (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról az elmúlt 24 órában már szinte mindenki értesült az országban, a magyar labdarúgó-válogatott Szalai Ádám és Pátkai Máté góljával 2–1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot Európa-bajnoki selejtezőn. A találkozóról szóló írásaink alatt rengeteg olvasónk kifejtette véleményét a mérkőzéssel kapcsolatban, mi a lefújás után érkezett véleményekből válogattunk. Így látták önök a horvátok elleni meccset!

 

Józsi bá
„Hamut kell szórnom a fejemre, pesszimista voltam, nem voltam elájulva, hogy Dzs. 100-szoros válogatott lesz. Persze alapvetően nem változott meg semmi, de tegnap volt egy edző, aki mert újítani. A horvátok nem becsültek le minket, ezért értékesebb a győzelem. Gratulálok, srácok, de még nincs vége!”

Wiking_king
„Gratulálok a válogatottnak! Hátrányból, a csoport papíron legerősebb – és feltehetően továbbjutó – csapata ellen zsebeltünk be 3 pontot egy zakó után. Ez nagy teljesítmény!”

Excelsior
„Nem kell falnak menni, de ez bizony szép volt, még akkor is, ha a horvátok csak negyedgázzal lötyögtek. Elvileg így is sokkal jobbnak kellett volna lenniük. Viszont a hajtásért, akarásért megy a pacsi. Ha minden meccsen ez lenne, senkinek nem lenne egy rossz szava sem.”

Acheron
„Sziasztok! Jól játszottak a fiúk, különösen Dzsudzsák és Szalai tette oda magát. Bravó! DE! Tegnap lettem 40 éves, a feleségem most szólt, hogy ez is az ajándék része, úgyhogy kezeljétek helyén a dolgot!”

Szeneslapat
„Köszönöm a fiúknak a szép estét. Nagyot küzdöttek, és ez most az eredményben is megmutatkozott. Szurkolok, hogy a többi meccsen is így küzdjenek!”

mattsakk
„Bravó! Ezt nem gondoltam volna. A horvátok meg sem közelítették a VB-n látott teljesítményüket, de az is igaz, hogy minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél megenged. A második félidőben fölényben játszottak a vendégek, de nagy helyzetük nemigen akadt. Ahogy a szlovákok elleni vereséget se kell túlságosan dramatizálni, ettől a remek győzelemtől se bízzuk el magunkat! Versenyben vagyunk, ami nagy szó. Szép volt, fiúk!”

Medve8864
„Gratula, nagyon szép volt, reméljük, ez csak a kezdet. Rossi érti a dolgát, ezen a meccsen minden adva volt, hogy meglegyen a harmónia a csapat és a szurkolók közt.”

Newlevel
„Hatalmas gratuláció jár a fiúknak, azt, hogy nagyot küzdöttek, senkitől sem lehet elvenni, és emellett a pálya sem borult fel, ami talán még fontosabb. Csapatként harcoltak, és játékban is megállták a helyüket. Támadásban láttam ötletet, a védekezésben meg csúsztak-másztak egymásért. Csak így tovább!”

oggi
„Na, kezdődik, vannak, akik már csoportelsőségről fantáziálnak! Pátkai nagyon jól fogalmazott, helyén kell kezelni a dolgokat! Én a tegnapi bravúrral együtt is a 3. helyre várom a mieinket, a 2. bravúr, a továbbjutás csoda kategória nálam!”

Zselykice
„Ma a védelem rendben volt, és ez volt a kulcs. Szoboszlai még nagyon fiatal, magas volt neki ez a szint, de az már látszik, hogy ő lesz a jövő. De addig Dzsudzsák a csapat esze. Lehet őt szidni, de még mindig nagyon magas szintet képvisel. Ma ő volt a legjobb!”

Doyen says what
„A győzelem és a játék mellett fantasztikus élmény volt a meccs végén a Himnusz és az a rengeteg magyar zászló.”

Dzsudzsák Balázs sok dicséretet kapott olvasóinktól (Fotó: Török Attila)
Dzsudzsák Balázs sok dicséretet kapott olvasóinktól (Fotó: Török Attila)

Vanhalen
„Nem hiába szapulta Szalai a szlovák meccs után a csapatvédekezést. Ma aztán nagyon rendben volt. Mindig volt egy második magyar kisegítőnek. Szép győzelem, hatalmas siker. Ezt nem lehet elvenni a fiúktól. Érdekes, a sokunk által leginkább szapultak ma nagyot játszottak. Dzsudzsák, Szalai, Pátkai. Pátkai élete meccsét játszotta ma, és rúgott egy hihetetlenül fontos gólt. Dzsudzsák ma úgy játszott, ahogy évek óta nem. Csoda.”

DearC
„Rossi biztos tud valamit, mert a csapat is csípi,és a szurkolók is. Ritka elegy. :D Mondjuk, nem szokott hazudozni, és mellébeszélni, ami nem árt egy kapitány esetében.”

Fenomeno
„Mondjuk ki, nemhogy szintet léptünk az utóbbi évtizedben, de már a létező legjobb csapatok ellen is van esélyünk, úgy tűnik. És ki tudja, hol lesz a vége. De még sok évnyi fejlődés áll előttünk, mielőtt visszatérünk méltó helyünkre, ahol az 50-es években voltunk. A következő években megszokottak lesznek a magyar győzelmek Németország, Anglia vagy Portugália ellen.”

NemMoby
„Szalai nemcsak a gólja miatt játszott ma nagyot, hanem mert felszántotta a pályát elöl és hátul is, de ma a mentalitás mindenkinél nagyon jó volt. Talán az Eb-n láttam utoljára ennyire akaró és küzdő magyar csapatot.”

Borsika
„Mindenesetre, Szalai kifakadása és kritikája jogos volt a szlovákok elleni meccset követően. Sajnos, nemcsak a kommentelők zöme, de például Hajnal, Hrutka is nekiment, pedig igaza volt… Kevesen adtunk Szalainak igazat, mert itt nem divat az őszinte szó, inkább a lapítás a menő…”

Kroll
„A csapat minden dicséretet megérdemel. Az más kérdés. hogy a mutatott játék alapján érthető, miért verték keserves erőlködéssel a horvátok Azerbajdzsánt. Azt is el kell mondani, hogy a látottak alapján jobb lett volna, ha Szoboszlai az U19-es válogatottal tart.”

koczanradiosbalint
„Ezt a sikert helyén kell kezelni. Sajnos nem egyszer előfordult, hogy egy bravúros eredmény után a kötelezőt nem tudta hozni a csapat. Piszkosul nehéz lesz Azerbajdzsánban és Wales ellen is… Ja, és nem tartom ezt akkora meglepetésnek… Ez a horvát csapat nem jó… Még a kijutással is lesznek problémái…”

Lali_55_
„A szlovák meccset is le tudtuk volna hozni legalább döntetlenre, ha nincs két iszonyúan buta védelmi hiba. Reméljük, Rossi jobban odafigyel erre, és akkor bármire képes ez a csapat.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

Szlovákia–Magyarország 2–0 (Duda 42., Rusnák 85.)
Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai Á. 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–30 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak. A hárompontos csapatok sorrendje (minitabellája) az egymás elleni eredmények alapján: 1. Szlovákia 3 pont (2–1), 2. Wales 3 pont (1–0), 3. Magyarország 3 pont (2–3), 4. Horvátország 0 pont (1–2).

A TOVÁBBI PROGRAM

Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik