Magyar–svájci: A magyarok minőségi játékot mutattak – Petkovic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 07:30
null
Svájc három pontért jött Budapestre, három ponttal távozhatott (Fotó: Szabó Miklós)
Háromszor szerzett vezetést a svájci labdarúgó-válogatott a budapesti vb-selejtezőn, végül a hajrában szerzett találatnak köszönhetően minimális különbséggel (3–2) kerekedett a házigazda magyar együttes fölé. A vendégek szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic a győzelem után a magyar válogatottat is dicsérte.

 

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, örülök, hogy három pontot vihetünk haza – nyilatkozta Vladimir Petkovic az összecsapás utáni sajtótájékoztatón. – Gratulálok a csapatomnak, de nemcsak a sajátomnak, hanem a magyaroknak is, akik nagyszerű meccset játszottak ellenünk. Nyomást tudtak gyakorolni ránk és minőségi játékot mutattak. Végig hittek abban, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. Szerintem a nézők is elégedettek lehetnek, hiszen nagyszerű összecsapást láthattak.”

„Az első félidőben meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk. Egyéni képességeinket kamatoztatva irányítottuk a játékot, mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. A második félidőben kevesebb intenzitás volt bennünk, hagytuk magunkat nyomás alá helyezni, ez nem tetszett. Így fordulhatott elő, hogy a góljainkra percekkel később kaptuk meg a hazai választ. A magyar válogatott pedig mindig játékba tudott lendülni. Aztán lélekjelenlétünknek köszönhetően a végjátékban ismét sikerült vezetést szerezni, amivel bebizonyítottuk, hogy hittünk a győzelemben, akartuk ezt a három pontot, amelyet meg is tudtunk szerezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik