Magyar–román: a játékos, akit hiába követelnek a keretbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 12:20
null
Constantin Budescu (jobbra) megosztja a román kapitányi stábot (Fotó: AFP)
Constantin Budescu, az éllovas Astra Giurgiu vezéregyénisége a hétvégén újabb két gólt szerzett, és adott egy gólpasszt a román bajnokságban, a sport.ro szerint pillanatnyilag ő a szezon embere, ám hiába a román sajtó erősödő nyomása, nem tűnik valószínűnek, hogy a támadó középpályás ott lesz a Magyarország és Görögország elleni, ősz eleji Eb-selejtezőkön a román labdarúgó-válogatottban.

 

A szezonban eddig hat bajnoki találatot és három európai kupagólt jegyző, a román góllövőlistát vezető Constantin Budescu még a válogatott szakmai stábját is megosztja a román sajtó szerint.

Amíg Anghel Iordanescu szövetségi kapitány egyik segítője, Viorel Moldovan elismeréssel beszélt Budescu képességeiről, és azt sugallta, hogy a támadó középpályás ott lesz a keretben szeptember elején, addig a másik segítő, Ionut Badea azt hangoztatta, hogy a kapitánynak nem tetszenek az Astra játékosának erőnlétét jellemző statisztikák – és egyelőre az az uralkodó vélemény.

„Nem tartozik a válogatott kerethez” – zárta rövidre a témát Iordanescu, amikor legutóbb az újságírók Budescuról, mellőzésének okairól próbálták faggatni (a kapitány egyelőre csak a légiósok névsorát ismertette a szeptember eleji keretből).

„Folyamatosan azt hallom, hogy be kell bizonyítanom, méltó vagyok a válogatottbeli játékra, ugyanakkor azt látom, hogy nem az alapján döntenek rólam, amit a pályán látnak tőlem, hanem amit a meccs után a különböző statisztikákban” – ironizált a 26 éves játékos a CSMS Iasi elleni vasárnapi 4–1 után.

„Budescu kiemelkedő labdarúgó, a román bajnokságban jelenleg ő a legjobb – méltatta játékosát az Astra vezetőedzője, az egykor Magyarországon is futballozó Marius Sumudica. – Ha csak ezer métert futna meccsenként, és néha a gyepen ücsörögne, akkor is betenném, mert szerez két gólt. A válogatottnak jól teljesítő labdarúgókra van szüksége, márpedig ő élete formáját futja.”

A román válogatott szeptember 4-én Budapesten lép pályára, majd három nappal később Bukarestben fogadja a görögöket. Iordanescu csapata pillanatnyilag vezeti az Eb-selejtező F-csoportját.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik