Magyar–román: az MLSZ elnézést kért a drukkerektől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.03. 08:44
Hétfőn 10 órakor kezdődött meg a jegyárusítás a szeptember 4-i (20.45, Üllői út) Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.

A jegyértékesítés a hatalmas érdeklődés miatt egyből összeomlott, 10.10 után a jegyárusító rendszer mellett az mlsz.hu is elérhetetlenné vált. A jegyárusító partnereknél sem tudnak egyelőre belépőhöz jutni a rendszerre tömegével rászabaduló drukkerek, a kijelölt jegyátvételi pontokon – Syma-csarnok, Bálna – nagy a sorban állás. A sorok már másfél órával nyitás előtt kialakultak.

Az mlsz.hu működése 10.20 után helyreállt, a jegyértékesítő rendszer azonban még mindig túlterhelt. A rendszer 11.15 környékén kezdte nyomait mutatni a talpra állásnak – remélhetőleg megoldódnak a túlterhelés okozta problémák.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Facebook-oldalán közleményt jelentetett meg, melyben elnézést kér a drukkerektől.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország–Románia Eb-selejtezőre interneten jegyet vásárolni szándékozó azon szurkolóktól, akik az online rendszert támogató szerver akadozása miatt jelenleg nem tudnak jegyhez jutni.

Az MLSZ partnere, a Ticket Express – melyet a szövetség jó időben, a rendszer alapos tesztelésére kért –, egy órával az értékesítés kezdete előtt, 9 órakor a várt terhelés 15-szörösét mérte, sokan ezért nem érik el jelenleg a meccsjegy.mlsz.hu-t.

A TEX tájékoztatása szerint a hiba elhárítása folyamatban van.”

Az MLSZ 13 óra előtt kevéssel újabb közleményt jelentetett meg, melyben azt írja, „Magyarországon, futballmeccsek jegyeiért még soha nem tapasztalt online érdeklődés előzi meg a magyar–román meccset.”

A szövetség megismétli, a várt terhelés tizenötszöröse irányult a szerverekre, „ennek ellenére a rendszer kiszolgálta az első 1500 szurkolót, akik az első másfél órában juthattak kártyával, illetve kártya nélkül jegyhez. Az eladás azóta is folyamatos (…) A helyszíni jegyértékesítés óriási érdeklődés mellett zavartalanul zajlik 10 óra óta.”

A Bálnában sem ment zökkenőmentesen a jegyvásárlás

Másfél órával a jegyértékesítés kezdete előtt ekkora volt a sor a Bálnánál (Fotó: olvasónktól)
Másfél órával a jegyértékesítés kezdete előtt ekkora volt a sor a Bálnánál (Fotó: olvasónktól)
Ez a helyzet a Symánál (Fotó: olvasónktól)
Ez a helyzet a Symánál (Fotó: olvasónktól)

JEGYÉRTÉKESÍTÉSI INFORMÁCIÓK

A mérkőzésre négy árkategóriában lehet nézőtéri jegyeket venni, az árak megegyeznek a márciusi, görögök elleni selejtező jegyáraival. A kapuk mögötti szektorokba 3500 forintba kerülnek a belépők, a további három árkategóriába sorolt jegyeket 4500, 8000, illetve 11000 forintért lehet megvásárolni. A VIP Bronz jegyek 15 ezer forintba, a VIP Gold jegyek 25 ezer forintba kerülnek.

Szurkolói kártyával elérhető az internetes jegyárusítás (meccsjegy.mlsz.hu), ezen kívül a TEX és a Jegymester viszonteladó hálózatában, a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11–12.) kereskedelmi és kulturális centrumban, valamint a Syma-csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1.) működő Ticket Express jegyirodában lehet jegyet venni. Egy tranzakcióval hat darab jegyet lehet vásárolni.

A szurkolói kártyával nem rendelkezők – személyi azonosításra alkalmas igazolvány bemutatásával – a Bálnában és a Syma-csarnokban vásárolhatnak belépőt (ekkor kizárólag saját névre szóló jegy megvásárlására van lehetőség). A szurkolói kártyával nem rendelkezők számára a szervezők minimum 500 jegyet különítenek el.

Szintén a Bálnában és a Syma-csarnokban juthatnak jegyhez külföldi állampolgárok, akik a meccsjegy.mlsz.hu oldalon utalványt is vásárolhatnak a találkozóra, melyet a meccs napján válthatnak be. Személyi azonosító (útlevél) szükséges ehhez.

Román drukkerek kizárólag a Román Labdarúgó-szövetségen keresztül igényelhetnek jegyet, és csak a vendégszektorba mehetnek be.

Szintén augusztus 3-tól lehet jegyet vásárolni a szeptember 7-i, belfasti Észak-Írország–Magyarország Eb-selejtezőre. A névre szóló jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon elérhetőek. Az MLSZ 700 jegyet kap az UEFA szabályainak megfelelően a találkozóra. Szurkolói kártya nem kötelező. A belépők ára 35 font (kb. 16 ezer forint).

A teljes jegyvásárlási szabályzatot az MLSZ honlapján olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik