Magyar–izlandi: már kész a terv a jegyértékesítésre

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 10:48
null
A Puskás Aréna (Fotó: Micheller Szilvia)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a tervek szerint az október 26-án kezdődő héten kezdi meg a jegyértékesítést a válogatott novemberi, három hazai találkozójára, amelyeken egyelőre a Puskás Aréna 30 százalékos kihasználtságával számol – írja az MTI.

 

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1-en szerda reggel emlékeztetett: az októberi, három idegenbeli mérkőzés után novemberben háromszor hazai környezetben lép pályára a magyar válogatott, amely az Európa-bajnoki részvételről döntő összecsapáson 12-én Izlandot fogadja, majd a Nemzetek Ligájában 15-én Szerbiát, 18-án pedig Törökországot.

Sipos Jenő (Fotó: Dömötör Csaba)
Sipos Jenő (Fotó: Dömötör Csaba)

„Óriási az érdeklődés a szurkolók részéről, rendkívül sok emailt, levelet, telefont kapunk, hogy miként tudnak ezekre a találkozókra jegyet szerezni. Az előkészületeket ezzel kapcsolatban már megtettük, a terveink szerint az október 26-tal kezdődő héten indul a jegyértékesítés. Természetesen figyelembe kell vennünk a járványügyi helyzet alakulását és egyéb szervezési dolgokat, ezért van szükségünk erre az időpontra” – idézi az MTI Sipos Jenőt, aki hozzátette: a jegyértékesítés során az eddigiekhez hasonlóan először a szurkolói klub tagjai vásárolhatják meg a belépőiket, utána pedig a többiek.

Sipos emlékeztetett: az európai szövetség (UEFA) a stadionokban változatlanul a befogadóképesség 30 százalékára engedélyezi a jegyértékesítést, kizárólag hazai nézők részére, így a Puskás Arénában körülbelül húszezer néző lehet majd jelen.

„Reméljük, hogy ez így is marad. Mert azt azért hozzá kell tennem, hogy az UEFA és az MLSZ is folyamatosan kapcsolatban van a járványügyi hatóságokkal, valamint a kormányokkal. Figyeljük az intézkedéseket, illetve a jelzéseket, és ezt mind figyelembe vesszük, amikor egy mérkőzés szervezésére kerül sor. Így van ezzel az UEFA is. Tehát sohasem megy szembe a szervező az adott ország járványügyi rendelkezéseivel” – tette hozzá a szóvivő az MTI szerint.

Sipos Jenő hangsúlyozta: a járványhelyzet a sportágban is alaposan átírta a szabályokat. Kiemelte ezek közül, hogy a klubok jelenleg nem kötelesek elengedni a válogatott találkozóira a játékosaikat – szerinte ez a rendelkezés még novemberben is érvényben marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik