Magyar-horvát: Szeretnénk megörvendeztetni a szurkolókat – Storck

Vágólapra másolva!
2016.03.25. 16:17
null
Gera Zoltán szerint óriási kiugrási lehetőség az Eb a fiatalok számára (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken sajtótájékoztatót tartott Telkiben a Horvátország elleni felkészülési mérkőzés előtt. Gera Zoltán elmondta, egy sportolónak egy célja van a pályára lépés pillanatában: nyerni. A Ferencváros játékosa szerint az Európa-bajnoki szereplés nagy kitörési lehetőség a fiatalok számára, biztos benne, hogy közülük többen is külföldre kerülnek a nyáron. Bernd Storck arról tájékoztatott, hogy Pintér Ádám és Kádár Tamás sem bevethető szombaton, a szövetségi kapitány pedig szeretné megörvendeztetni a szurkolókat.

 

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, olyan ellenféllel játszunk, amelynek tagjai a Real Madridból és a Barcelonából jönnek – kezdte a sajtótájékoztatót Gera Zoltán. – Nagyon örülök annak, hogy úgy várjuk a felkészülési meccseket és a nyarat, hogy kint vagyunk az Eb-n. Kíváncsian várjuk, hogyan teljesítünk holnap.”

„Remek héten vagyunk túl, nagyszerű edzéseket végeztünk, jó az összhang a csapatnál. Rendkívül erős csapat ellen lépünk pályára, de a saját játékunkkal foglalkozunk. A legjobbunkat akarjuk nyújtani, szeretnénk megnyerni a mérkőzést” – fogalmazott Fiola Attila, aki elmondta, Storck eddig is jobbhátvédként számított rá, s ez nem változott.

„Nem egyszerű felkészülni egy ilyen meccsre” – tette hozzá, majd hozzátette, inkább fejben szokott elfáradni ilyen erős gárdák ellen.

A játékosok elmondása szerint a felkészülés nem változott a korábbiakhoz képest, a regenerálódás és a frissítés volt az első napokban a fő.

Az Európa-bajnoki szereplés nagy esélyt ad a fiataloknak a külföldi szerződésre.


„Nem hiszem, hogy bárkinek ecsetelnie kellene, milyen nagy lehetőség előtt állunk. Én mondjuk már kifelé megyek, de a fiatal játékosoknak óriási lehetőség megmutatni magukat, és biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik közülük a nyáron kikerülnek külföldre” – mondta Gera Zoltán.

„Nagyon nagy lehetőség, nyilván nekem is, én is szeretném kipróbálni magam egy nívósabb bajnokságban” – tette ezt már hozzá Fiola.

„Nem kísérletezésnek fogjuk fel: egy sportoló felmegy a pályára, és egy célja van – nyerni. Örülünk a telt háznak, és annak, hogy a válogatott meccsekre megtelik a stadion, jelenleg nagyszerű érzés válogatottnak lenni. Egy barátságos meccsre is tömve lesz az aréna, ennél nagyobb motiváció nem kell egy játékosnak” – mondta Gera.

Bernd Storck Bogdán Ádámot és Dibusz Dénest is kipróbálná az Eb előtt (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck Bogdán Ádámot és Dibusz Dénest is kipróbálná az Eb előtt (Fotó: Hegedüs Gábor)


BERND STORCK

„Nagyon várjuk a pénteki, telt házas mérkőzést ebben a nagyszerű stadionban. Nem szabad elfelejteni, hogy kiváló csapat ellen lépünk pályára, láttuk az Izrael elleni meccsét, ezt elemezve készültünk fel. Kádár és Pintér nem tud részt venni a mérkőzésen sérülés miatt” – nyitott Bernd Storck, aki azt is elmondta, hogy a kapunkban ezúttal nem Király Gáborra számít, miután egy-egy félidőt ad Dibusz Dénesnek és Bogdán Ádámnak.

„S
zeretnénk a szurkolóinkat megörvendeztetni az elmúlt időszak támogatásáért.
Űztek-hajtottak minket, és részben nekik köszönhető, hogy kijutottunk az Eb-re” – tette hozzá.

A német szakember elmondása szerint az Európa-bajnokság előtti három összecsapáson szeretne mindenkit kipróbálni, így az is megmutathatja, hogy mire képes, aki a horvátok ellen végül nem jut szóhoz.

„Általában nem szoktam sokat elárulni a kezdőcsapattal kapcsolatban, de holnap szeretnék lehetőséget adni többeknek is. Korhut Mihály veszi át Kádár Tamás helyét. Ezek a meccsek arra is jók, hogy kísérletezzünk, ezekre a második félidőkben kerül sor. Aki nem kap most lehetőséget, az május 20-án mutathatja meg, mire képes.”

A szövetségi kapitányt a felkészülésről és arról is faggatták, mely területeken kell fejlődést elérnie a gárdának.

„A játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, kire milyen ellenfél vár a pozíciójában az Európa-bajnokságon, erre felkészítjük őket. Az elmúlt meccseken fejlődtünk labdabirtoklásban. Az
edzéseken pozitív jeleket láttam, mindenki küzd a labdáért és meg akarja tartani azt.

A labdabirtoklásban magunkhoz képest kell javulni. Ez egyfajta kontrollt jelent: ha többet van nálunk, jobban tudjuk kontrollálni a meccset. Ebben fokozatosan kell fejlődnünk” – tette hozzá.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bese Barnabás (MTK Budapest), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország)

A HORVÁT VÁLOGATOTT MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadó: Mario Mandzukic (Juventus)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., 18.00: Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszín és az ellenfél még nem ismert
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
CSOPORTKÖR
június 14., 18.00
Ausztria–Magyarország
június 18., 18.00
Izland–Magyarország
június 22., 18.00
Magyarország–Portugália

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik