Magyar-görög: Dárdai már nem jelent előnyt számunkra - Sallói

Vágólapra másolva!
2015.03.27. 15:12
null
„Sergio Markarián kinevezése számunka bizonytalanságot és kockázatot jelent” – Sallói István (Fotó: NS-archív)
Sallói István, a magyar labdarúgó-válogatott játékosmegfigyelője úgy gondolja: a görögök újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, Sergio Markarián nagy kockázatot jelent számunkra, mivel Dárdai Pál nem tudja, mire készüljön az uruguayi szakember felfogását illetően. 


„Sergio Markarián kinevezése számunka bizonytalanságot és kockázatot jelent – árulta el Sallói István az mno.hu-nak. – Megfordult ugyanis a dolgok állása. Az ősszel mi élveztünk előnyt azzal, hogy Dárdai Pál edzőként ismeretlen volt az ellenfeleknek, hacsak valaki a Hertha U15-ös csapatát nem tanulmányozta behatóan.”

„Hazudik, aki azt állítja, hogy százszázalékos biztonsággal megmondja, mire számíthatunk Markariántól, aki szövetségi kapitányként Budapesten debütál. És senki se áltassa magát, a görögök nem városnézésre jönnek Budapestre. Igenis győzni akarnak majd, három ponttal ugyanis újra versenyben lennének a továbbjutásért.”

„Erős a görög labdarúgás, a klubcsapataik rendre ott vannak az európai kupasorozatok csoportkörében, a 2013–2014-es szezonban az Olympiakosz bejutott a legjobb tizenhatba a BL-ben. Én a görög futballt nagyjából a hollanddal azonos szintre helyezem" – válaszolta Sallói arra a kérdésre, hogy szerinte európai szinten mennyire jó a görög labdarúgás.

„Jó hír számunkra, hogy José Holebasz nem léphet pályára, másfelől azonban ismét csak bizonytalanságot jelent. Ha összeállna a Konsztantinosz Manolasz, Vaszilisz Toroszidisz, Holebasz trió, akkor nagyjából lehetne tudni, hogy mire számíthatunk, így viszont csak találgathatunk. A görögök kulcsemberének Toroszidiszt tartom, aki védőként és védekező középpályásként is bevethető. A támadások rendre tőle indulnak, ezért fontos kérdés, hogy mennyire szervezhet szabadon, illetve mennyire köti le a vele szemben futballozó magyar játékost."

„A döntetlen számunkra jó eredmény. A legfontosabb feladat az, hogy ne húzzuk magunkra a görögöket, akik egy esetleges győzelemmel vérszemet kapnának. A továbbjutáshoz szükséges pontokat később a közvetlen vetélytársainkkal szemben is megszerezhetjük."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik