Magyar-finn: blama, meglopták az ellenfél játékosát Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.16. 17:51
null
Roman Eremenko (Fotó: Reuters – archív)
A finn és az orosz sajtó is foglalkozik a hírrel, amely szerint a finn labdarúgó-válogatott budapesti szálláshelyén pénteken ellopták Roman Eremenko pénztárcáját, orosz útlevelét és tabletjét. Ügynöke szerint nem véletlenül Eremenkót lopták meg: a tettes azt akarta, hogy a finn csapat legjobbja ne tudjon százszázalékosan összpontosítani a péntek esti Magyarország–Finnország (1–0) Eb-selejtezőre.

 

A bűntény néhány órával a magyar–finn Eb-selejtező előtt történt, akkor, amikor a finn válogatott tagjai ebédelni voltak. Eremenko szobatársától, Jarkko Hurmétól nem loptak el semmit.

A finn Ilta-Sanomat vasárnapi beszámolója idézi Lennart Wangelt, a finn delegáció vezetőjét, aki szerint a szálloda biztonsági kamerája rögzítette a tolvajt, a rendőrség azonosította – arról nincs hír, hogy elfogták-e.

Az eset – az anyagi káron túl – két okból különösen kellemetlen: egyrészt Eremenko nem volt képes megfelelően ráhangolódni az Eb-selejtezőre, másrészt erősen kérdéses, hogy a finn-orosz kettős állampolgárságú játékos megfelelő úti okmány híján időben, szerdára visszaér-e majd klubjához, a moszkvai CSZKA-hoz.

A finnek kedden Zsolnán játszanak felkészülési mérkőzést Szlovákiával. Északi szomszédainknál november 17-e állami ünnep, azaz Eremenko aznap biztosan nem juthat orosz útlevélhez.

Az orosz hírügynökség, a TASZSZ megszólaltatta a játékos ügynökét, Marco Trabuccót is, aki úgy véli: nem véletlen, hogy éppen Roman Eremenkót lopták meg Budapesten.

„Roman a meccs előtt kénytelen volt ezzel a kellemetlen üggyel foglalkozni, ahelyett, hogy nyugodtan készülődött volna a mérkőzésre. Mivel sem a szobatársától, sem a többi játékostól nem loptak el semmit, megfogalmazódik a gyanú, hogy szándékosan ki akarták zökkenteni lelki nyugalmából a finn válogatott legjobb játékosát” – mondta Trabucco.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik