Magyar–finn: biztosan elsők, de győzni érkeztek a vendégek

Vágólapra másolva!
2018.11.17. 17:37
null
Markku Kanerva (jobbra) és Markus Halsti (Fotó: Török Attila)
A finn labdarúgó-válogatott csütörtökön biztossá tette csoportelsőségét a Nemzetek Ligája C-osztályában, ennek ellenére győzni szeretne Magyarországon a vasárnapi zárófordulóban – jelentette ki Markku Kanerva szövetségi kapitány.

 

„Kettős érzéseim vannak a görögországi találkozóval kapcsolatban, mivel kikaptunk, ugyanakkor így is feljutottunk, ezért megkönnyebbülten várhatjuk a mostani mérkőzést” – mondta szombati sajtótájékoztatóján Markku Kanerva, leszögezve: győzelemmel szeretnék zárni a sorozatot.

A szövetségi kapitány szerint változott a magyar válogatott a csoport első, tamperei összecsapásához képest, mivel azóta új, minőségi játékosok kerültek a keretébe, viszont taktikailag hasonló meccsre számít, mint 1–0-s sikerük alkalmával. Megjegyezte, bár a helyezésüket nem befolyásolja a találkozó kimenetele, semmi olyan változtatást nem tervez, ami veszélyeztetné a győzelem megszerzését.

„Szolid vacsora keretében megünnepeltük az elsőséget, pénteken edzettünk, és utána utaztunk Budapestre” – foglalta össze a csapat felkészülését a szakember.

Markus Halsti arról számolt be, hogy jó érzéssel készülnek, mivel megnyerték a csoportot. Kifejtette, folytatni akarják a jó szereplésüket és éhesek az újabb sikerre.

„Nehéz mérkőzés lesz, várhatóan mindkét együttes a védekezésre fog építeni, így nüanszok döntenek majd a szoros, háromesélyes meccsen” – fogalmazta meg várakozásait a dán Esbjerg védője.

A magyar és a finn válogatott vasárnap 20.45-től a Groupama Arénában találkozik egymással a Nemzetek Ligája C-osztályának hatodik, utolsó fordulójában.

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 5 4 1 5–1 +4 12
2. Görögország 5 3 2 4–4 0 9
3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 7–6 +1 7
4. Észtország 5 1 4 3–8 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik