Tartalékoltunk a San Marino elleni meccsre Luxemburgban

Vágólapra másolva!
2011.06.03. 20:05
null
Többen is kíváncsiak voltak a magyar válogatottra Luxemburgban a mérkőzés előtt (Fotó: Kecskés István)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen idegenben 1–0-ra legyőzte Luxemburgot. A San Marino elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapatunk takaréklángon égve futballozta végig az összecsapást, amelyen az öt év után visszatérő Szabics Imre gólja döntött.

Miközben a magyar válogatott a Luxemburg elleni mérkőzésre készült, Kazahsztán legyőzte Azerbajdzsánt, megszerezve ezzel első góljait, sőt az első győzelmét is a selejtezősorozatban. Így már csak a kedden a magyar válogatott ellen pályára lépő San Marino nem talált be a 2012-es Eb-selejtezők alkalmával.

EGERVÁRI: JÓL FELPÖRÖGTÜNK AZ EB-SELEJTEZŐRE

„Mindenek előtt a győzelemnek, a »három pontnak« kell örülnünk. Voltak időszakai a mérkőzésnek, ami nem arról szólt, amit szerettünk volna – különösen az első félidő második felében. Véleményem szerint jól felkészültünk, felpörögtünk ahhoz, hogy az Eb-selejtezőn San Marinóban eredményesek tudjunk lenni” – vélekedett Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki a találkozót közvetítő Sport Televíziónak nyilatkozott.

A szakember elsősorban arra fogta a szünet előtti gyengébb játékot, hogy futballistáink felvették a luxemburgi játékosok harcmodorát, és nem a játékkal törődtek.

„Az alapvető probléma az volt, hogy mi is elkezdtünk dulakodni, verekedni, ütközni. Ahelyett, hogy a talajon folyamatos labdakéréssel uraltuk volna a játékot. A második félidőben sikerült néhány gólhelyzetet kialakítanunk, és a helyzetek alapján is sikerült legyőznünk ezt a rendkívül kellemetlen ellenfelet” – tette hozzá a kapitány, aki megemlítette, hogy Luxemburg a francia, a román és a szlovák válogatott dolgát is megkeserítette.

Egervári a szünetben beállt Szabics Imre és Németh Krisztián játékát is dicsérte.

„Örülök a második félidőben játszó mindkét támadónk teljesítményének. Jól oldották meg a feladatukat, veszélyesek voltak.”

A jövő heti Eb-selejtező előtt a magyar csapatnak Luxemburgban volt jelenése, igaz a kilencven perc során kiderült: nem mindenki vette komolyan az összecsapást, vagy legalábbis tartalékolt a San Marino elleni meccsre.

Pedig az első percekben egyértelműen a magyar csapat játszott mezőnyfölényben. A reaktivált Tököli Attila révén ráadásul veszélyeztetett válogatottunk. A kecskeméti csatár előbb a védők gyűrűjében elesett, majd a 9. percben – Hajnal remek passza után – túl flegma megoldást választott. Ziccerben a kapus kezeibe emelte a labdát.

Eddig valamennyi mérkőzést, szám szerint kilencet megnyertük Luxemburg ellen. Ennek megfelelően ezúttal is a magyar csapat játszott fölényben, a 15. percben Koman Vladimir is megszerezhette volna a vezetést, de a kapu előtt nagyon körülményesen vette át a labdát Dzsudzsák passza után, így a védők tisztáztak.

A magyar hátsó alakzat ennek ellenére bizonytalannak tűnt a mai meccsen (is). Koman helyzete után nem sokkal ugyanis Daniel Da Mota lépett ki, de a befejezésbe hiba csúszott. A luxemburgi játékos gyengén a kapu mellé lőtt. Aztán a debütáló Bogdán Ádám rúgta oda a hazaiaknak a labdát, de Laczkó egy fault és sárga árán megállította az akciót.

A félidő közepéhez érve teljesen kiegyenlítetté vált az összecsapás. A hazaiak tetszetős kontrákat vezettek – többször Bogdánnak kellett védenie, mi pedig nem tudtunk eljutni a luxemburgi kapuig.

Úgy tűnt, hogy a magyar játékosok a hátuk közepére sem kívánták a mai mérkőzést, legalábbis ez volt leszűrhető abból, hogy a pályán csak Hajnal Tamás próbált meg valamit tenni a magyar támadások érdekében. Persze azért az első félidő ráadásában ismét megszerezhettük volna a vezetést, de Tökölinek nem sikerült elvinnie a labdátJoubert mellett. A hazai kapus könnyedén szedte le a labdát a csatár lábáról.

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: MTI)
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: MTI)

Egervári Sándor szövetségi kapitánynak sem tetszett, amit az első félidőben látott. A szünetben ugyanis kettős cserére szánta el magát. Két csatár is érkezett (Németh Krisztián és Szabics Imre) az ügyetlenkedő, de legalább néha helyzetbe kerülő Tököli, és az egyik védekező középpályásunk, Elek Ákos helyére.

A váltás pedig bejött: szép akció végén az 53. percben megszereztük a vezetést. Hajnal passzolt a bal oldalon felfutó Dzsudzsákhoz, aki egyből középre adott. A kapu előtt üresen érkező Szabics Imre közelről a kapus mozgásával ellentétes irányba visszalőtte a labdát a jobb sarokba. Joubert lábbal ugyan beleért a labdába, hárítani azonban nem tudott. 0–1

SZABICS GÓLJA LUXEMBURGNAK

Szabics tizedik gólját szerezte a válogatottban (Fotó: MTI)
Szabics tizedik gólját szerezte a válogatottban (Fotó: MTI)

Szabics 2006 után lépett ismét pályára a nemzeti csapatban, s nyolc perc sem kellett ahhoz, hogy betaláljon.

Az új taktika, új játékosokkal jobban működött, a gól után is veszélyeztetett a magyar csapat. Volt lehetősége Németh-nek és Szabicsnak is, de a védők vagy a hazai kapus rendre hatástalanította ezeket a próbálkozásokat. Aztán a 70. perc környékén ismét leült a meccs.

A folytatásban már semmi említésre méltó esemény nem történt. A legnagyobb izgalmakat a cserék jelentették, hogy vajon ki helyére ki érkezik. A két kapitány még változtatott egy két helyen – ők biztos jól szórakoztak a meccsen. Mi annyira nem, de ez annyira nem is fontos, a lényeg az, hogy kedden San Marinót is megverjük. Ez a játék még ellenük is elég lehet, jobb csapat ellen azonban nem...


TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

FELKÉSZÜLÉS
LUXEMBURG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Luxembourg, Josy Bartel Stadion
A CSAPATOK
Luxemburg: Joubert – Blaise (Malget, 86.), Hoffmann, Schnell, Peters (Pedro, 80.) – Leweck (Collette, 86.), Bettmer (Laterza, 18.), Payal, Mutsch, Gerson (Martino, 59.) – Da Mota (Kitengé, 62.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász R., Laczkó – Vadócz (Pintér Á., 68.), Elek Á. (Németh K., a szünetben) – Koman (Czvitkovics, 68.), Hajnal (Koltai, 80.), Dzsudzsák – Tököli (Szabics, a szünetben). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
G: Szabics (53.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik