Lemaradtunk az Eb-ről, Belgium örülhet

Vágólapra másolva!
2012.03.29. 18:24
null
Jogosan foghatják a fejüket fiataljaink, ők ugyanis semmiről sem tehetnek... (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Hiába nyerte meg selejtezőcsoportját az U17-es magyar labdarúgó-válogatott, az UEFA döntése értelmében Belgium vehet részt az Európa-bajnokságon. A magyar szövetség fellebbez a határozat ellen.

 

Nem hiába óvták meg a belgák az oroszok elleni mérkőzésüket – amelyet 1–0-ra megnyertek –, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis az egyik orosz játékos jogosulatlan szereplése miatt törölte a pályán elért eredményt, és Belgium 3–0-s gólkülönbséggel kapta meg a három pontot. A hírt az U17-es magyar válogatottat irányító Pisont István megerősítette. A szövetségi edző érdeklődésünkre azt is elmondta, az esetleges magyar fellebbezésről nincs pontos információja, mivel az nem is az ő feladata.

Ez azt jelenti, hogy a belgák jobb gólkülönbségükkel végül is megelőzték a magyar válogatottat, így nem a mieink utazhatnak az idei szlovéniai Eb-re.

A belgák közvetlenül az oroszok elleni összecsapás után bejelentették az óvást arra hivatkozva, hogy Makszim Jermakov, az oroszok hármas számú játékosa nem léphetett volna pályára sárga lapjai miatt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség később hivatalos honlapján bejelentette, hogy fellebbez az UEFA döntése ellen.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos írásbeli határozat kézhezvétele után fellebbez a döntés ellen, mert álláspontja szerint a pályán elért eredmény egyeztethető össze a sport szellemiségével" – áll az MLSZ közleményében.

A belga szövetség twitter-oldalán szűkszavúan értékelte a történteket.

„Az UEFA döntése értelmében a mi csapatunk szerepelhet az Európa-bajnokságon. Az orosz válogatottnak három napja van fellebbezni a döntés ellen" – olvasható a belga szövetség twitter-oldalán.

A jogosulatlanul szereplő Makszim Jermakov kétmeccses eltiltást kapott, az orosz szövetséget pedig tízezer euróra büntette az UEFA.

„ENNEK A CSAPATNAK HELYE VAN EURÓPA LEGJOBBJAI KÖZÖTT”

„A magyar U17-es válogatott az elmúlt hónapok során bizonyította, hogy helye van Európa legjobb csapatai között. Ez a korosztály két év múlva egészen bizonyosan megmutathatja tehetségét a kontinens legerősebb válogatottjai között, a 2014-es U19-es Eb-t ugyanis Magyarország rendezi. Pisont István csapata hat selejtezőjéből ötöt megnyert, és egy döntetlent ért el, a pályán elért eredmények alapján mind az alapkört, mind az elitkört csoportja élén zárta. Ez az egy döntetlen – és még inkább az oroszok hibája – azonban a jelek szerint elég volt ahhoz, hogy lemaradjunk az idei Európa-bajnokságról. A játékosok és a szakmai stáb azonban minden elismerés megérdemelnek, mert ha rajtuk múlik, akkor válogatottunk ott lehet az idei tornán" – olvasható az mlsz.hu-n.

A CSOPORT EREDETI VÉGEREDMÉNYE
1.MAGYARORSZÁG321105+57
2.Belgium32162+47
3.
Oroszország 31245–13
4.Wales33210–80
A VÉGEREDMÉNY AZ UEFA DÖNTÉSE UTÁN
1.Belgium32182+67
2.MAGYARORSZÁG321105+57
3.
Oroszország 31247–13
4.Wales33210–80

Este 19.16-kor az UEFA hivatalos honlapján is frissítette a csoport végeredményét...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik