Kovács István: Azért dolgozom, hogy kinőjem a tehetséges jelzőt

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 18:33
null
Kovács István számára nem az a legfontosabb, hogy bemutatkozzon a válogatottban (Fotó: Czerkl Gábor)
A Románia elleni vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai Telkiben, sajtóbeszélgetésen válaszoltak az újságírók kérdéseire. A rutinos válogatottak között volt egy mosolygós „gyerek", aki először vett részt sajtóbeszélgetésen a nemzeti csapattal. A kölyökképű fehérvári támadó, Kovács István a válaszaival, megnyilvánulásaival ugyanakkor nem egy rutintalan újonc, hanem egy komoly, céltudatos fiatalember benyomását keltette.
A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet 
jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként
A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként

„Való igaz, nem úgy készültem az elmúlt hetekben, hogy itt leszek majd a csapattal, hanem azért igyekeztem, hogy bekerüljek Róth Antal együttesébe, az utánpótlás-válogatottba. Ennek ellenére nincs rajtam nyomás. Azért vagyok futballista, hogy megfeleljek az elvárásoknak" – válaszolta Kovács István a Nemzeti Sport Online-nak arra a kérdésre, mennyire lepte meg a meghívó, és mennyire érez nyomást magán a megnövekedett elvárások okán.

A támadó a válogatott telki edzőtáborában villámgyorsan a médiaérdeklődés középpontjába került, de elmondta, ez cseppet sem zavarja, és a beilleszkedéssel sincsenek problémái.

„Nagy a felhajtás, de ez természetes. A nézők, a szurkolók kiszolgálása hozzátartozik a játékhoz. A játékosok nagy részét persze már ismerem, ami segít a beilleszkedésben. Ugyanakkor nagy dolog számomra, hogy itt lehetek, olyanok között, akiktől tanulhatok, akikre felnézhetek. Koman Vladimir például annak idején felettem játszott Szombathelyen a korosztályos csapatokban" – fogalmazott Kovács, aki a szakmai kérdések kapcsán is nagyon határozott válaszokat adott. A fehérvári támadó elmondta, szeretne kinőni a nagy tehetség titulusból.

SZAVAZÁS

Pénteken vívja a magyar labdarúgó-válogatott a románok elleni világbajnoki selejtezőt: ön szerint milyen eredmény születik a továbbjutás szempontjából sorsdöntőnek is nevezhető mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha nem értem volna meg a válogatottságra, akkor nem lennék itt. A tehetség kategóriát szeretném kinőni, ezért dolgozom mindennap. Ez persze nem azt jelenti, hogy bántana, hogy tehetségnek neveznek, ez csak azt mutatja, hogy nagy elvárásokat támasztanak velem szemben, én pedig szeretem az elvárásokat, szeretnék megfelelni nekik" – mondta Kovács, aki következő célként azt jelölte meg, hogy bekerülhessen a csapatba, mérkőzésen is lehetőséget kapjon Egervári Sándor szövetségi kapitánytól. Ugyanakkor a hétfői sajtótájékoztatón azt is elmondta, a következő két meccs sokkal fontosabb annál, hogy Kovács István bemutatkozik-e a válogatottban vagy sem.

A támadó kérdésünkre a román válogatottra is kitért: „Úgy érzem, a román válogatott hasonló kaliberű csapat, mint a magyar, és a pályán lesz a legkisebb különbség a két csapat között."

KOVÁCS ISTVÁN: AZ EREDMÉNYESSÉG FONTOSABB A DEBÜTÁLÁSNÁL

Mindent a magyar–román világbajnoki selejtezőről: itt az összes hírünket megtalálja a kulcsfontosságú meccsről!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők:
Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Brann), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (Greuther Fürth)
Középpályások:
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Szakály Péter (DVSC-Teva), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Rudolf Gergely (DVTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

A MAGYAR VÁLOGATOTT 2013-AS PROGRAMJA
2013. február 6.
Magyarország–Fehéroroszország (Belek)
felkészülési
1–1
2013. március 22. Magyarország–Románia (zárt kapuk mögött)
vb-selejtező
2013. március 26. Törökország–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország vb-selejtező
2013. október 11. Hollandia–Magyarország vb-selejtező
2013. október 15. Magyarország–Andorra vb-selejtező
VB-SELEJTEZŐ, A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 4 4 13– 2 +11 12
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1 10– 5 +5 9
3. Románia 4 3 1 8– 4 +4 9
4. Törökország 4 1 3 4– 6 –2 3
5. Észtország 4 1 3 1– 6 –5 3
6. Andorra 4 4 0–13 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik