Koemant korábbi csapata szerződtetné

Vágólapra másolva!
2009.11.17. 12:31
Címkék
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Groningen vezetőedzőt keres, és a lehetséges jelöltek között szerepel a jelenlegi magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman is.
Erwin Koemant hazájából is keresik, így el kell gondolkodnia a folytatáson (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Erwin Koemant hazájából is keresik, így el kell gondolkodnia a folytatáson (Fotó: M. Németh Péter - archív)

Mivel Ron Jans, a Groningen vezetőedzője a szezon végén távozik a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban 12. helyen álló együttestől, a klub vezetői már elkezdték keresni a szakember utódját.

A lehetséges jelöltek között szerepel a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Erwin Koeman is, aki a holland Metrónak nyilatkozva elismerte, érdekelné a lehetőség.

Koemannak a nyáron hosszabbították meg a szerződését a 2012-es Eb-selejtezősorozat végéig, de az utóbbi időszakban sok kritika érte nemzeti csapatunk szereplését, és a holland szakember is úgy nyilatkozott, hogy nem érzi biztonságban a pozícióját. Éppen ezért meghallgatná a Groningen ajánlatát, mivel nem nem akarja bizonytalanságban tartani magát.

„Még senkivel sem beszéltem, de biztosan szép lenne. Egyszer dolgozni szeretnék ott, ráadásul múltam is van a klubnál. Ám nem vagyok olyan ember, aki ki akar bújni a szerződéséből. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok" – idézi a lap Koemant, aki játékosként többször is futballozott a Groningenben.

A 48 éves szövetségi kapitány karrierje kezdetén, 1978-ban az első profi szerződését a Groningennél írta alá, 1982 és 1985 között is ott játszott, végül a csapat labdarúgójaként fejezte be a profi karrierjét. Összesen 210 bajnoki meccsen húzta magára a Groningen mezét, és 49 gólt rúgott.

 ERWIN KOEMAN A NEMZETI SPORTNAK CÁFOL

 

A Nemzeti Sport megkereste Erwin Koemant, és a szakember cáfolta, hogy távozni akarna Magyarországról. „Eszem ágában sincsen távozni a magyar válogatott kispadjáról. Még két évig szól a szerződésem, amit ki akarok tölteni" - mondta Koeman a Nemzeti Sportnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik