Koeman: Taktikai, technikai különbség volt

Vágólapra másolva!
2010.05.30. 07:53
null
A német válogatottnak ujjgyakorlat volt a magyarok elleni győzelem (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton este hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő német csapattól. Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a németek taktikai, technikai és fizikai szempontok alapján is fölénk magasodtak.


Erwin Koeman általában széles mosollyal érkezik a sajtótájékoztatókra, ám ezúttal meglehetősen komornak tűnt. A magyar kapitány így értékelt.

LÖW: KIÉLEZETTEBBNEK KELLENE LENNÜNK

„Csak részben – válaszolt Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya arra a kérdésre, hogy elégedett-e. – Az első félidőben korántsem voltam elégedett a csapattal, egy nulla helyett több góllal kellett volna vezetnünk. Mindenki tudja, hogy nekünk a dél-afrikai világbajnokságra való felkészülés volt a célunk ezen a mérkőzésen, s noha az nagyjából sikerült, a végjátékban sokkal kiélezettebbnek kellene lennünk."

 

„Két és fél hét még a rendelkezésemre áll. Sok a fiatal a csapatunkban, s noha százalékot nem mondanék, az biztos, hogy néhány részletet még csiszolnunk kell a tréningeken" – vázolta Löw, hogy miként áll a vb-felkészüléssel csapata.

 

A német kapitány kijelentette, hogy egyelőre nem nevezi meg a keretből kimaradókat, mert előbb a játékosokkal szeretné közölni döntését.

– Ennyivel jobbak a németek?
– Nagyon erős és jó erőben lévő csapattal játszottunk, ha pedig egy ilyen csapat ellen három perc után hátrányba kerülsz, akkor…– sóhajtott nagyot Erwin Koeman.– Úgy gondolom, a játékosok jól küzdöttek, de taktikai, technikai és fizikai különbség döntött ezen az estén. A német középpályások rendkívül mozgékonyak voltak, ellenben mi nem voltunk elég agresszívek ezen a területen.

– A felkészülési mérkőzéseken nem árt a kísérletezgetés, ám Juhász Roland középpályán való szerepeltetése nem jött be. Ön is így látta?
– Éppen az előbb említett szándékból tettem a középpályára Juhász Rolandot, hátha egy kis plusz agresszivitást hoz a pálya azon területére. A svédországi selejtezőig két-három mérkőzésünk van, itt kell kísérletezni, de láthatta, a második félidőben már ismét a védelemben játszott. Nagy szükség van hátul rá.

– Volt pozitívum ezen az estén?
– Azt mindenképpen ide sorolnám, hogy sok tehetséges labdarúgó mutatkozhatott be a válogatottban. A különbség óriási volt, elismerem, de a mi játékosaink már befejezték a bajnokságot, a németek pedig a világbajnokságra készülnek.

– Kapitánysága alatt játszott ennél rosszabbul a válogatott?
– Még egyszer mondom, a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. A németek ezt igazolták, de el kell ismerni, ezen az estén nem nyújtottuk a legjobbunkat, nagyon megkönnyítettük a dolgukat.

A mérkőzés utáni további véleményeket és a találkozó összefoglalóját itt olvashatja!

CSANK JÁNOS: HIÁNYZOTT GERA

„Hiányzott egy olyan kaliberű labdarúgó, mint Gera Zoltán. Az emberi kapcsolatok velejárói a nézeteltérések, ám azért vagyunk felnőtt emberek, hogy ezeket rendezzük is. Valakinek engednie kell. Félreértés ne essék: nem Gera Zoltán hiányán múlt a vereség. Sima ügy volt – sajnos. Úgy fest, a német csapat már készen van, játékosai rendkívül magabiztosak, nem kockáztattak, fél gőzzel is jobbak voltak a mieinknél. Sokan nem azt a teljesítményt nyújtották, amit korábban megszoktunk tőlük. Ami Juhász Rolandot illeti: egy állandóan belső védőt játszó futballistának szokatlan lehet egy sorral előrébb futballoznia, főképp, mert teljesen más fizikai erőpróbának teszi ki magát.″

 

 
 

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik