nemzetisport.hu 2016.08.02 22:43 Frissítve: 2016.08.03 07:14

Játékossors: 107 – Király Gábor lemondta a válogatottságot

Király Gábor, a Haladás labdarúgója saját honlapján jelentette be, hogy lemondta a válogatottságot. A 40 éves magyar rekorder karrierje során 107 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben.

Király Gábor 107-szer állt a magyar válogatott kapujában (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

Király Gábor a következő gondolatait osztotta meg a kiralygabor.eu oldalon.

„Egy hosszú korszak lezárult. A döntés megszületett: visszavonulok a válogatottságtól!

Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év – ebből 18 válogatottként – nem múlt el a testemben nyomtalanul.

A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ!

Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy.

Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball-lázat váltott ki, rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek, és miután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”.

Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretetet, biztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.

Már csak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként.

A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Király Gábor”

Király Gábor 1998-ban Bicskei Bertalannál szerepelt először a válogatottban, a fiatalokkal erősen megtűzdelt együttes Bécsben 3–2-re nyert, kapusunk büntetőt hárított. Azt követően nyolc éven át első számú kapus volt a válogatottnál, ahová hároméves kihagyást követően tért vissza. A franciaországi Eb-n mind a négy találkozónkon ő állt a magyar kapuban. Nyolcaddöntős együttesünk egyik vezéregyéniségének bizonyult, teljesítménye előtt a nemzetközi sajtó is kalapot emelt. 

KIRÁLY GÁBOR PÁLYAFUTÁSA

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.