Huszti az orosz fogadkozásokra: nyet, nyet!

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 09:53
null
Huszti Szabolcs csapattársaival is szembenézhet <br />a szerdai válogatott mérkőzésen (fotó: Németh Ferenc - archív)
Címkék
Vas&aacute;rnap befejeződ&ouml;tt a Zenit spanyolorsz&aacute;gi edzőt&aacute;boroz&aacute;sa, am&iacute;g az egy&uuml;ttes legt&ouml;bb tagja Oroszorsz&aacute;g fel&eacute; vette az ir&aacute;nyt, Huszti Szabolcs Budapestre rep&uuml;lt. N&eacute;gy csapatt&aacute;rs&aacute;t&oacute;l &ndash; Alekszandr Anjukovt&oacute;l, Igor Gyenyiszovt&oacute;l, Vlagyimir Bisztrovt&oacute;l &eacute;s Konsztantyin Zirjanovt&oacute;l &ndash; a k&ouml;zeli viszontl&aacute;t&aacute;s rem&eacute;ny&eacute;ben b&uacute;cs&uacute;zott: szerd&aacute;n 19.30-kor Győrben a Magyarorsz&aacute;g&ndash;Oroszorsz&aacute;g felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sen tal&aacute;lkozhat vel&uuml;k ism&eacute;t.


– Önnek több lesz a szerdai, oroszok elleni válogatott összecsapás szimpla felkészülési mérkőzésnél?
– Azért felelhetem, hogy igen, mert a csapattársaim ellen lépek pályára – feltéve, ha ők is kezdenek, meg én is… – mondta Huszti Szabolcs, aki a szentpétervári Zenit profija, s ebbéli minőségében kértük fel, hogy oroszszakértőként mutassa be a soros ellenfelet.

GYEPES JÁTÉKA VALÓSZÍNŰTLEN

A Wales Echo értesülései szerint hátfájdalmakkal küszködik a Preston elleni bajnokin megsérülő Gyepes Gábor, a Cardiff City labdarúgója. A védőt szombaton le kellett cserélni fájdalmai miatt, és a lap úgy tudja, hogy bár elutazott a magyar válogatotthoz, nem lesz bevethető az oroszok elleni szerdai felkészülési mérkőzésen.

– Melyikükkel csaphat össze legtöbbször?
– Ha a jobb oldalon játszom, a Chelsea klasszisával, Jurij Zsirkovval.

– Tudtommal ön bal oldali középpályás.
– Igen, az volnék, csakhogy amióta Erwin Koeman a szövetségi kapitány, még egyszer sem jutottam szóhoz a fedezetsor bal oldalán. Félre ne értse, ezt nem panaszként mondom, mert a válogatottban számomra mindegy, milyen poszton számítanak rám. Egy a fontos, hogy játszhassak.

– Mivel vált el csapattársaitól?

– Ők azt mondták nekem, hogy jönnek Magyarországra, és elpáholnak minket, mire én rávágtam: nyet, nyet! A részletekben nem merültünk el, mert még nem beszélek jól oroszul, ők pedig a magyarral állnak hadilábon… Komolyra fordítva: nem éreztem rajtuk különösebb feszültséget a szerdai mérkőzés miatt – bezzeg a németek elleni őszi világbajnoki selejtezőt megelőző egy hétben másról sem beszéltek, mint a számukra sorsdöntő összecsapásról. Nyilvánvaló, hogy az orosz válogatott bárhol lépjen pályára, győzni akar, arra ne számítsunk, hogy a mérkőzés felkészülési jellegére való tekintettel a vendégek visszafogják magukat. Hozzáteszem, mi is apait-anyait beleadunk majd, mert mindannyian bizonyítani akarjuk, hogy helyünk van az Európa-bajnoki selejtezősorozatra készülő keretben.

– Miben jobb az orosz futball a magyarnál?
– Abban, hogy ott sokkal nagyobb a merítési lehetőség. Oroszország hatalmas, és van kikből válogatni. A másik nagy különbség: rengeteg pénzt ölnek a sportágba, bárkit képesek megfizetni. Ha valamelyik élvonalbeli klub neves játékost vagy edzőt akar szerződtetni, anyagi akadálya nincs az ügyletnek. Egyre-másra épülnek a modern, minden igényt kielégítő stadionok – a miénk is elkészül jövő januárra –, az irigylésre méltó körülmények az eredményességben is megmutatkoznak: a Rubin Kazany az ősszel idegenben megverte a Barcelonát, odahaza pedig döntetlent játszott vele, míg a CSZKA Moszkva még most is áll a Bajnokok Ligájában. Szerintem nincs európai csapat, amelyik ne szívná a fogát, ha orosz vetélytárssal kerül szembe.

A TELJES INTERJÚT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJÁK.

DZSUDZSÁK HELYETT MÉGSEM HALMOSI, HANEM KOLTAI
Kényszerű csere történt Erwin Koeman keretében a szerdai Magyarország–Oroszország barátságos válogatott mérkőzés előtt: Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV legutóbbi bajnokiján megsérült (ennek ellenére ott lesz ma Telkiben a délutáni randevún), helyettesítésére eredetileg Halmosi Pétert szemelte ki a szövetségi kapitány, a Szombathelyi Haladás játékosa azonban belázasodott, így került sor Koltai Tamásnak, a Győri ETO futballistájának meghívására – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala, az mlsz.hu

 

A MAGYAR KERET

Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Király Gábor (1860 München)

Védők: Szélesi Zoltán (DVSC-TEVA), Bodnár László (DVSC-TEVA), Gyepes Gábor (Cardiff City), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Horváth Gábor (Videoton)

Középpályások: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koltai Tamás (Győri ETO), Dárdai Pál (Hertha BSC), Dzsudzsák Balázs (PSV), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)

Támadók: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Torghelle Sándor (Augsburg), Szalai Ádám (Mainz)

Gyepes és Dzsudzsák sérüléssel bajlódik.

 

AZ OROSZ KERET

Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Gabulov (Dinamo Moszkva)

Védők: Alekszandr Anjukov (Zenit), Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Gyenyisz Kologyin (Dinamo Moszkva), Renat Janbajev (Lokomotiv Moszkva)

Középpályások: Gyinyijar Biljaletgyinov (Everton), Vlagyimir Bisztrov (Zenit), Igor Gyenyiszov (Zenit), Konsztantyin Zirjanov (Zenit), Szergej Szemak (Rubin Kazany), Igor Szemsov (Dinamo Moszkva), Dmitrij Torbinszkij (Lokomotiv Moszkva)

Támadók: Alekszandr Buharov (Rubin Kazany), Roman Pavljucsenko (Tottenham Hotspur), Pavel Pogrebnjak (VfB Stuttgart)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik