Horvátország: Csányi Sándor a volt Vidi-edző meccsén; balhé a VIP-szektorban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.22. 23:34
null
Csányi Sándor (balra) és Ivan Kos (Fotó: vecernji.hr)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke Horvátországban, a Hajduk Split–Dinamo Zagreb rangadón járt. Lehet, hogy a szövetségi kapitányt kereső Csányi Joan Carrillo, a Videoton korábbi, a Hajduk mostani trénere miatt is tekintette meg élőben a 2–2-re végződő összecsapást? Ráadásul az őt is ábrázoló fotó egy kellemetlen ügy miatt került fel több horvát internetes oldalra.

 

Az MLSZ-elnököt szombaton a Hajduk stadionjában kapták lencsevégre Ivan Kos, a spliti klub elnökének társaságában. Mint ismeretes, a Hajduk vezetőedzője a Videotonnal korábban bajnoki címet nyerő, spanyol Joan Carrillo.

Horvátországi értesüléseink szerint a meccs során a VIP-szektorban a Hajduk és a Dinamo elöljárói között dulakodás alakult ki, a rendőrök több embert előállítottak, illetve szemtanúként hallgattak meg, akik a rendőrségen töltötték az éjszaka egy részét.

A dulakodás résztvevői között a beszámolók konkrétan említik a Hajduk elnökét, Ivan Kost, Mario Branco sportigazgatót és a klub felügyelőbizottságának korábbi tagját, Marko Erceget. A Dinamo oldaláról pedig Matej Skegro pénzügyi igazgatót és Kresimir Antolic biztonsági főnököt. Továbbá zágrábi részről jelen volt a Dinamo sportigazgatója, Tomislav Svetin, ő került először szóváltásba Brancóval. Ezt erősíti meg a sportske.jutarnji.hr cikke is.

A slobodandalmacija.hr azzal egészíti ki a hírt, hogy értesüléseik szerint 2–1-es zágrábi vezetésnél Svetin kezdte provokálni a splitieket, akik Ante Erceg 94. percben értékesített büntetője, vagyis az egyenlítés után nem maradtak adósak a válasszal. Dulakodás alakult ki a felek között, melyben Kos, Branco, illetve Skegro és Svetin vett részt. A rendőrök előállították a sportvezetőket, további hat embert pedig tanúként hallgattak meg, ötöt a Hajduk elöljárói közül, egyet pedig a Dinamótól.

Csányival kapcsolatban horvát kollégáktól annyit tudtunk meg, hogy a Hajduk vendégeként ott volt a VIP-szektorban, feltehetően a dulakodás közelében, de abban nem volt érintett.

A Hajduk vezetőedzőjére, Joan Carrillóra visszatérve csak az ismert tényeket rögzítenénk: 2011-ben Paulo Sousa segítőjeként került Magyarországra, a Videotonhoz, majd a 2014–2015-ös szezonban immár vezetőedzőként bajnok lett a csapattal, de az idény végén megköszönték a munkáját Fehérváron. A Hajduk Split 2016 decemberében szerződtette, irányításával a rosszul sikerül őszi szezon után a 3. helyen zárt a csapat, amelyben az azóta megsérült Futács Márkó gólkirályi címig jutott. A Hajduk a szombati döntetlent követően jobb gólkülönbségével előzi meg a bajnoki tabellán 4. helyen álló NK Osijeket (Eszék), míg a 2. HNK Rijekától egy, a listavezető Dinamótól hét ponttal marad el 13 forduló után.

A Nemzeti Sport Online közben megtudta, Csányi Sándor elsősorban az OTP Bank elnök-vezérigazgatójaként látogathatott a hétvégén Horvátországba,miután az OTP Bank horvátországi leányvállalata, az OTP banka Hrvatska tavasszal megvásárolta a Hajdukot is támogató Splitska bankát, így üzletileg érdekelt a térségben, a mérkőzésen pedig a klub vendégeként vett részt. A találkozó után rögtön távozott is.

Csányi Sándor igazi sportos szombatot tartott, mert délután még a Mol-Pick Szeged–Telekom Veszprém (21–30) kézilabda-rangadón is jelen volt (a szegedi klub tulajdonosaként). Az MLSZ-t is megkerestük egyébként Csányi Sándor spliti látogatásával kapcsolatban, de a szövetség nem kívánt reagálni az ügyben. Miközben horvát kollégáinkat a Hajduk arról tájékoztatta, hogy Csányi Sándor az OTP elnökeként volt a klub vendége.

Csányi Sándor (balra) és Ivan Kos (Fotó: sportske.jutarnji.hr)
Csányi Sándor (balra) és Ivan Kos (Fotó: sportske.jutarnji.hr)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik