Ha a magyarokban félsz lesz, simán átmennek rajtuk - Jenner

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.10. 17:33
null
Jenner figyelmeztet: a félelem holland gázolást hozhat (Fotó: Veres Viktor)
Az október 11-i Hollandia–Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező előtt a Ferencváros holland kontingense – Ricardo Moniz vezetőedző, illetve a játékosok közül Julian Jenner és Arsenio Valpoort – mondta el a fradi.hu-n véleményét a találkozóval kapcsolatban. Moniz Bödétől várja, hogy meglepheti a hollandokat, Jenner szerint ha a mieinkben félsz lesz, akkor végük.

 

 

„A magyar válogatott szélsőinek nem szabad visszajönniük saját térfelükre, hanem le kell támadniuk az ellenfelet, amellyel meglehet zavarni a hollandok tapasztalatlan védelmét. Böde Dani fizikálisan rendkívül erős csatár, aki játékstílusával meglepetést okozhat. Sok szerencsét kívánok a magyaroknak!” – vélekedett Ricardo Moniz.

„A legfontosabb, hogy a magyar csapat elhiggye: legyőzhetik a hollandokat. Ha ugyanis bármilyen félelem lesz bennük, akkor a holland csapat simán átmegy rajtuk. Az Oranje gyenge pontja a védelme lehet: nincs már egy Jaap Stam, egy Van Bronckhorst, vagy egy Heitinga a keretben. Tapasztalatlan fiatalok léphetnek pályára, akiket megzavarhatnak Böde Daniék” – mondta Julian Jenner, míg Arsenio Valpoort szerint nem is rosszak az esélyei Egervári Sándor csapatának.

„Úgy érzem, hogy Magyarországnak komoly esélye van Hollandia ellen. Hazám válogatottja ugyan klasszisokból áll, de jelenleg egyáltalán nincs csúcsformában. Elég csak arra gondolni, hogy legutóbb, az észtek ellen az utolsó percekben tudtuk kiharcolni a döntetlent. Ha a magyar válogatott kiadja magából a száz százalékot, és bátran lép pályára, akkor lehet esélye. Nagyon bízom benne, hogy Böde Dani jól fog teljesíteni a mérkőzésen. Nem vagyunk jó passzban, az Akeemmal történtek és a két vereség miatt is nagyon jó lenne, ha Dani betalálna. Akkor nem csak az egész országnak, hanem nekünk, fradistáknak is hatalmas örömet okozna.”

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 8 7 1 24–4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14–7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0
A MAGYAR KERET HOLLANDIA ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Nikolics Nemanja (Videoton)
Biztonsági tartalékok: Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás)
A HOLLAND KERET A MAGYAROK
ÉS A TÖRÖKÖK ELLEN
Kapusok: Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik