HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.04.07 12:35 Frissítve: 2017.04.07 12:59

Hertha: Dárdai fia már lehetett volna magyar U-válogatott, de…

Az elmúlt napokban az a kérdés tartja lázban a magyar futballszurkolókat, hogy Dárdai Pál legidősebb fia, a Hertha első csapatának ajtaján kopogtató Palkó a német vagy a magyar válogatottat választja. Nos, ifjabb Mihalecz István a Blikknek elárulta, hogy a 18. életévét hamarosan betöltő labdarúgót 2014-ben már szerették volna szerepeltetni a magyar korosztályos csapatban.

Egyelőre bizonytalan, mi lesz Dárdai Palkó sorsa (Fotó: AFP)

 

Dárdai Pál a Kickernek már beszélt arról, hogy el tudná-e képzelni legnagyobb fiát a német válogatottban.

„Palkónak már német és magyar útlevele is van. Tudja ő, mi neki a legjobb. Most már nemcsak a Német Labdarúgó-szövetség tanfolyamain vehet részt, hanem az utánpótlás-válogatottban is pályára léphetne. De persze ez nem megy ilyen gyorsan” – mondta a magyar szakember.

A Blikk beszámolójából kiderül, attól nem kell tartani, hogy a hazai szövetségi edzők ne figyeltek volna fel Palkó tehetségére, ám többször is hiába kopogtattak Berlinben.

„Először még 2013-ban vetődött fel Palkó neve a későbbi U15-ös válogatottban számításba vehető fiatalok kiválasztásakor, a következő évben pedig háromszor is meghívtuk – emlékezett vissza ifjabb Mihalecz István, az akkori U15-ös szövetségi edző. – 2014-ben sorrendben a szerbek ellen, majd egy nyári, lettországi tornán, illetve egy szeptemberi, oroszok elleni mérkőzésen szerepeltettük volna. Dárdai Pál először azzal hívott fel, hogy nem szeretné, ha fia kimaradna az iskolából, s a fejlődését is jobban szolgálja, ha Berlinben edz. Nyáron pedig a Hertha U15-ös együttesének elfoglaltsága miatt nem jöhetett velünk Palkó Lettországba. Az őszi, oroszok elleni, már U16-os meccsen aztán a kollégám is hasonlóan kosarat kapott a meghívóra…”

Mihalecz szerint Dárdai Palkó kiemelkedően tehetséges szélső középpályás, s ezzel nyilvánvalóan utódai, illetve Bernd Storck szövetségi kapitány és sportigazgató is tisztában van.

Bárhogyan is alakuljon Dárdai fiának a sorsa a közeljövőben, fontos megemlíteni, hogy – mivel magyar állampolgár is – akkor is szerepelhetne a magyar nemzeti csapatban, ha pályára lép a német utánpótlás-válogatottban. Sőt, ha nem tétmeccsen, hanem csak felkészülési mérkőzésen játszik a német nagyválogatottban, még az sem jelentene akadályt az esetleges országváltásra.

2019.03.18 16:01:33

Magyar válogatott FARKAS MÁTÉ

10 ezer horvát fanatikus is jött volna Budapestre • „Gyere és üdvözöld a vb-ezüstérmest és a világ legjobb játékosát!”

2019.03.19 08:32:04

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Nyugodtan be lehet tenni a gyereket a szlovákok vagy a horvátok elleni selejtezőn.”

2019.03.18 21:48:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.18 22:52:25

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó volt, játszott, ha nem, akkor nem.

2019.03.17 23:48:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

A Felvidéken nincs ellenséges hangulat a magyarokkal szemben; csütörtökön nem várható szurkolói vonulás, de okmányellenőrzés igen.