nemzetisport.hu 2019.05.14 23:03

Harc a kiesés ellen az NB I-ben; Zdravko Zovko és az ETO-sikerek

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Csalódottan vették tudomásul az U17-es labdarúgó-válogatott tagjai, hogy nem sikerült kiharcolniuk a négy közé kerülést a korosztályos Európa-bajnokságon. Igaz, nem sok hiányzott a bravúrhoz, hiszen végül tizenegyespárbajban maradtak alul a spanyolokkal szemben. A helyszínről tudósító munkatársaink a mérkőzést követően beszélgettek a játékosokkal, akik nem titkolták csalódottságukat, de azzal is tisztában voltak, hogy nincs igazán idő a kesergésre, hiszen a vb-kvalifikációért még egy meccset vívniuk kell a belgákkal. Hogy miként értékelte a történteket Preisinger Sándor szövetségi edző, az is kiderül cikkünkből.

A Haladás már elbúcsúzott az OTP Bank Ligától, a másik kieső pozíciót jelenleg az MTK foglalja el, de nincs még biztonságban a Kisvárda és a Diósgyőr sem. Vasárnap kiderül, melyik gárda kezdi a szombathelyiek mellett a következő bajnokságot az NB II-ben. Összeállításunkból megtudhatják, hogy ebben az esztendőben melyik csapat milyen pozíciót foglalt el fordulóról fordulóra, és azt is elolvashatják, miért érzi fontosnak a várdaiak vezetőedzője, Dajka László, hogy legyen egy kis vidámság is az edzéseken, s milyen szerepet kap Diósgyőrben a pszichológus.

Kevés szó esett a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata Bajnokok Ligája-sikere kapcsán a szakmai stáb tagjairól, pedig nagyszerű szakemberek segítik a vezetőedző, Danyi Gábor munkáját. Egyikük a horvát Zdravko Zovko, aki férfi és női vonalon is rendkívül sikeres trénerként érkezett a zöld-fehérekhez, ráadásul a magyar kézilabdázást is jól ismeri, hiszen hét évet edzősködött Veszprémben és további kettőt Dunaújvárosban. Lapunknak a 63 éves szakember többek között arról is mesélt, hogy másodedzőként miként látta, mitől lett más és még jobb az utóbbi egy évben az ETO.

Küszöbön a nagy visszatérés. Az ötszörös olimpiai bajnok úszó, Nathan Adrian a hétvégén újra versenyez, Bloomingtonban ugrik a medencébe. Mindez azért nagyszerű hír, mert a 30 éves sportolónál tavaly decemberben hererákot diagnosztizáltak, s ezt követően kemény küzdelmet vívott azért, hogy újra egészségesnek nyilvánítsák az orvosok. Cikkünkből kiderül, milyen gondolatok jártak a fejében, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, s azt is megtudhatják, indul-e az idei vb-n és Pánamerikai Játékokon.

2019.05.17 23:27:05

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az edzők között sem mindenki tombol az oldalvonal mentén, s mutogatja a nadrágja tartalmát a nézőknek, mint mondjuk az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone.

2019.05.16 23:53:39

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mieink egyéni kvalitásaik mellett taktikailag fegyelmezettek.

2019.05.16 11:39:41

Magyar válogatott NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (DUBLIN)

Az 1–1-es döntetlen után Preisinger Sándor csapata a tizenegyespárbajban legyőzte Belgiumot.

2019.05.16 08:10:22

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A szervezők tájékoztatása szerint technikailag nem megoldható, így itthonról nem lesz látható a belgák elleni találkozó.

2019.05.14 20:59:38

Magyar válogatott nemzetisport.hu