Gyász: elhunyt a mexikói válogatott korábbi magyar kapitánya

Vágólapra másolva!
2012.02.27. 19:51
null
<p>Fekete Árpád büszke volt újpesti múltjára </p><p>(Fotó: informador.com.mx)</p>
Néhány nappal 91. születésnapja előtt elhunyt Fekete Árpád, az Újpest egykori játékosa, a mexikói labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.

Fekete Árpád 1921. március 3-án született, legnagyobb hazai sikereit az Újpest tagjaként érte el: három szezont játszott a klub színeiben, 1939-ben bajnoki címet szerzett, később ezüst- és bronzérmet is nyert a csapattal. A negyvenes évek elején külföldön folytatta pályafutását, román, olasz, francia, amerikai és mexikói gárdákban szerepelt.

Végül Mexikóban telepedett le, és edzőként rendkívüli sikereket ért el az országban: háromszoros bajnok, egyszeres kupagyőztes, négyszeres Szuperkupa-győztes, a Chivas Guadalajara történetének egyik legnagyobb edzője volt. 1962-ben egy esztendeig a szövetségi kapitányi tisztséget is betöltötte az észak-amerikai országban. Összesen 33 éven keresztül edzősködött Mexikóban, 14 klubnál dolgozott.

Nemcsak Mexikóban, hanem itthon is elismerték munkáját, 1999-ben megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét – írja az mlsz.hu.

Fekete Árpád a mexikói Guadalajarában hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik