Ghána gyönyörű futballt játszik majd

Vágólapra másolva!
2009.10.13. 01:39
Címkék
Mindkét fél elismeri a másik erejét, ugyanakkor képesnek érzi saját magát a győzelemre a Ghána–Magyarország elődöntő előtt az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon. Az ellenfél szövetségi kapitánya gyönyörű focit ígér, míg a mieink elsősorban szervezettségben és taktikai téren igyekeznek majd riválisuk fölé kerekedni.

 

A ghánai kapitány kiadta a parancsot: szépen és eredményesen kell játszani (Fotó: Reuters)
A ghánai kapitány kiadta a parancsot: szépen és eredményesen kell játszani (Fotó: Reuters)

„Nem lesz könnyű, de meg tudjuk csinálni.” Ez az általános vélemény mindkét oldalon a Ghána–Magyarország találkozó előtt.

„Túl messzire jutottunk el ahhoz, hogy itt bukjunk el – nyilatkozta Samuel Inkoom, a ghánai védelem egyik oszlopa, aki felfutásaival rendszeresen segíti a támadásokat. – Mindannyian nagyon szeretnénk megszerezni a trófeát, és hisszük, hogy le tudjuk győzni a magyarokat.”

Edzője szerint mindezt nem is akármilyen játékkal teszik majd meg: „Készen állunk a feladatra. Úgy küzdünk majd, mint mindig, gyönyörű futballt játszunk, és amikor lehetőségünk lesz, akkor betalálunk” – osztotta meg Sellas Tetteh szövetségi edző a BBC-vel, hogy mit vár az övéitől, hozzátéve: egész Afrikáért hajtanak majd.

A mieinket irányító Egervári Sándor elmondása szerint alaposan kielemezték a torna egyik legerősebb csapatának számító Ghánát, így valószínűleg az is feltűnt a magyar szakmai stábnak, ami a ghánai fórumozók szerint a legnagyobb veszélyt jelentheti rájuk. Ez pedig nem más, mint saját kapusuk, aki az általános vélekedés szerint a beíveléseknél rendkívül bizonytalan, ráadásul a védelem sem égimeszelőkből áll az afrikai gárdában.

Ezzel együtt fizikailag nem lesz könnyű föléjük kerekedni, ezt a magyar fiúk is tudják.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok – tekintett előre a hétfői edzést hasfájása miatt kihagyó Németh Krisztián, akit az olasz La Gazzetta dello Sport a torna legjobbjai között említett Koman Vladimirral együtt. – Tudjuk, hogy rendkívül gyorsak és erősek, de taktikai téren talán föléjük nőhetünk.”

Hogy így lesz-e, az kiderül a 16.30 órakor kezdődő élő, szöveges tudósításunkból is, amelyet ide kattintva olvashatnak el.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

GHÁNA–MAGYARORSZÁG

Kairó, 16.30. Tv: m1, Eurosport

Ghána: Adjei – Inkoom, Addae, D. Addo, Addy – Agyemang, Agyemang-Badu, Rabiu, A. Ayew – Adiyiah, Osei. 

Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J, Présinger – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á., Kiss M. – Simon A., Németh K.

 

 SIMON ÁDÁM: ÖTVEN SZÁZALÉK ESÉLYÜNK VAN

Az előző szezonban a Haladás csapatát erősítő Simon Ádám – aki jelenleg az U20-as labdarúgó-válogatottal Egyiptomban tartózkodik – a szombathelyi klub hivatalos honlapjának elmondta, úgy érzi, Ghánának vannak gyenge pontjai. A középpályás ötven százalék esélyt lát arra, hogy a magyar válogatott az afrikaiakkal szemben bejut a világbajnokság döntőjébe.

„Úgy néz ki, hogy rendbe jön a lábam keddre. Még egy kicsit érzem a sérülésem, de valószínűleg felépülök. Szeretnék játszani az elődöntőben. Ghánának vannak gyenge pontjai. Ötven ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak a döntőbe jutásra. Nagy meccs lesz, az biztos. Több találkozójukat is megnéztük videón, alaposan kielemeztük őket. Kontratámadásokra építenek, a góljaik zömét beadásokból szerezték. Gyorsak, egyénileg nagyon jók, de talán néha egy kicsit túl önzők" – nyilatkozta Simon Ádám a haladas.hu internetes oldalnak.

„Úgy gondolom azonban, hogy mi csapatként egységesebbek vagyunk. Fegyelmezettséggel és szervezettséggel meg tudjuk őket verni. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy eddig jutunk. Nagyon boldogok vagyunk, és teljes erőnkkel készülünk arra, hogy döntőt játsszunk. Motivációban nincs hiány" – fogalmazott Simon Ádám.

„Az első csoportmeccsünkön jobbhátvédet játszottam, az nem ment annyira. Később aztán a posztomon szerepeltem, belső középpályásként. Azt hiszem, ott már otthonosabban mozogtam" – mondta a saját teljesítményéről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik