Gera és Dzsudzsák is ott van a finnek elleni keretben

Vágólapra másolva!
2011.09.26. 18:37
null
Dzsudzsák mellett Gera is készülhet a finnek ellen (Fotó: Szabó Miklós)<br />
Címkék
Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a finnek elleni október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre. A névsorban ott van a sérülés után lábadozó Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is, a zaragozai Pintér Ádám viszont kimaradt.

 

A magyar válogatott október 11-én, a Puskás Ferenc Stadionban zárja Európa-bajnoki selejtező sorozatát, amelyen – a finn–svéd mérkőzés eredményének számunkra szerencsés alakulása esetén – akár a pótselejtezős hely megszerzése is tét lehet.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a találkozóra készülő keretét, amelynek ismét tagja Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is.

„Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs sérülésük után jelenleg felépülőben vannak, és bár az utóbbi hetekben nem játszottak mérkőzést, már elkezdték az edzéseket – indokolta a két futballista meghívását Egervári Sándor a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának. – Mindketten fontos láncszemei a csapatnak, nagy egyéniségei a magyar válogatottnak, ezért az említett körülmények mellett is a meghívásuk mellett döntöttem. Ha kilencven percet nem is bírnak végig, a kispadról beszállva adott esetben nagy segítségére lehetnek a csapatnak.”

A keretben egyébként nincs nagy változás: a zaragozai Pintér Ádám mellett a győri Koltai Tamást is sérülés miatt nem vehette figyelembe Egervári, és kimaradt a mainzi Stieber Zoltán is, míg Laczkó Zsolt sárga lapok miatt hiányzik.

„Laczkó Zsolt sárga lapjai miatt maradt ki, ezt leszámítva a keret lényegében nem változott az előző találkozókhoz képest. Bár segítőimmel folyamatosan figyeljük az itthon és külföldön játszó jelölteket, úgy döntöttünk, azokra támaszkodunk, akikkel végigjátszottuk a sorozatot, hiszen ők már beváltak, beilleszkedtek a közösségbe, és otthonosak a csapat taktikájában is” – írta blogjában a kapitány az mlsz.hu-n.

Egervári Sándor hozzátette: a keret tagjai október 3-án találkoznak Telkiben, és nagy előnyt jelent, hogy ezúttal csak egy mérkőzésre kell készülni, nem kettőre. „Örömmel tölt el mindenkit, hogy a jegyek gyorsan fogynak, így minden bizonnyal ismét telt ház előtt, remek hangulatban játszhat majd a csapat, s reméljük, a svéd–finn meccs eredménye is úgy alakul, hogy számunkra komoly tétje lesz a találkozónak” – bizakodott a szakember.


A MAGYAR KERET A FINNEK ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Csernyánszki Norbert (Paksi FC), Király Gábor (1860 München)
Védők: Halmosi Péter (Haladás), Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lázár Pál (Samsunspor), Lipták Zoltán (klub nélkül), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (Debreceni VSC)
Középpályások: Czvitkovics Péter (Kortrijk), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Elek Ákos (Videoton), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Sampdoria), Sándor György (Videoton), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen)
Csatárok: Priskin Tamás (Ipswich Town), Rudolf Gergely (Panathinaikosz), Szabics Imre (Sturm Graz)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik