Futsal: Rivera távozott, új kapitány a magyar válogatottnál

Vágólapra másolva!
2018.02.28. 16:22
null
Turzó József a magyar futsalválogatott új szövetségi kapitánya (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Sito Rivera távozott a futsalválogatott éléről, és helyette Turzó József lesz a szövetségi kapitány. Egyúttal megemlítették, hogy újjászerveződik a női válogatott, ennek szakvezetője Dombó János lesz.

 

Sito Rivera, aki 2013 óta dolgozott a férfiválogatott élén, közös megegyezéssel távozik. A spanyol szakember irányításával a válogatott kiharcolta a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságon való részvételt, az idei kontinensviadalra viszont nem sikerült kijutnia. A csapat új szakvezetője Turzó József, a Haladás futsalcsapatának vezetőedzője lesz.

A 37 éves Turzó József tapasztalt és eredményes szakember. Játékosként és edzőként is bajnok volt Berettyóújfaluval, továbbá a Magyar Kupát is megnyerte trénerként. Turzó az idény végéig folytatja munkáját a Haladásnál, de utána csak a válogatottal foglalkozik majd.

A női futsalválogatott 2015 után játszhat ismét mérkőzéseket. A női nemzeti együttes szakvezetője az Astrával többszörös bajnok és kupagyőztes Dombó János lesz. Az UEFA tavaly döntötte el, hogy a nőknek is rendez Európa-bajnokságokat, ezért szerveződik újjá a válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik