Futsal: egyik legjobbja nélkül a válogatott a vb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 11:17
Harnisch Ákos, azaz egyik legjobbja nélkül vág neki a magyar futsalválogatott a világbajnoki selejtezőnek. A mieinknek csütörtökön Belgium, pénteken Anglia, majd vasárnap Ukrajna lesz az ellenfele Győrben.

Szerdán megtartotta a belgák elleni mérkőzés előtti utolsó edzését a válogatott, a tréningen többek között a pontrúgásokat és a kapura lövéseket is gyakorolta a csapat – írja az mlsz.hu. A további programban videózás szerepel, majd csütörtökön 18.15-től lépnek pályára játékosaink Belgium ellen. A tizennégy fős keret szerda délután vált véglegessé, egyszersmind hivatalos lett, hogy egy hiányzója is lesz az együttesnek, Harnisch Ákos ugyanis sérülés miatt kénytelen kihagyni a selejtezőket. Harnisch Ákos ugyanis sérülés miatt kénytelen kihagyni a selejtezőket.

„Sajnáljuk, hogy Ákos nem lehet velünk, ezúton is jobbulást kívánok neki az egész csapat nevében – mondta az mlsz.hu-nak Dávid Richárd. – Felkészültünk az ellenfelekből, az előző napokban kielemeztük a riválisok játékát, és úgy érzem, mindegyikük ellen tudjuk, alapvetően mire számíthatunk. A továbbjutás a célunk, s örülök, hogy nem az ukránokkal kezdünk, de egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni, nemzetközi szinten nincsen könnyű meccs.”

Sito Rivera szövetségi kapitány szerint a siker érdekében kiemelten fontos a megfelelő hozzáállás és a kellő koncentráció.

„A legfontosabb, hogy a friss siker, azaz az Eb-kvalifikáció ellenére a földön járjunk – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak. – Természetesen a továbbjutás a célunk, ehhez az első két hely valamelyikét kell megszereznünk. Az ukránokat tartom a legerősebb ellenfelünknek, őket már évek óta a világ legjobb öt együttese között tartják számon. A hazai pálya nyilvánvalóan előnyt jelent, de egyik ellenfelünket sem becsüljük le, nem számítunk könnyű mérkőzésekre.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Gál István (MVFC-Berettyóújfalu)
Horváth Norbert (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Lovas Norbert (Nyírgyulaj KSE)
Németh Péter (Futsal Club Veszprém)
Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)
Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Rába ETO)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)

FUTSAL-VB
SELEJTEZŐTORNA, GYŐR

2015. december 10., csütörtök:
16.00: Ukrajna–Anglia
18.15: Magyarország–Belgium (Tv: M4) – élőben az NSO-n!

2015. december 11., péntek
17.45:
Belgium–Ukrajna
20.00: Magyarország–Anglia (Tv: M4) – élőben az NSO-n!

2015. december 13., vasárnap
16.00:
Anglia–Belgium
18.15: Ukrajna–Magyarország (Tv: M4) – élőben az NSO-n!

Mindegyik mérkőzést a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik. A mindkét aznapi találkozóra szóló napijegyet 1500 forintért, míg a mindhárom meccsnapra érvényes bérletet 3000 forintért lehet megvásárolni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik